8-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ! ΣΚΥΡΟΣ

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ

Αναχώρηση στις 07:00 και παίρνοντας την εθνική οδό με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Πανέμορφη Κύμη και  επιβίβαση στο φέρι-μποτ (16:00) και μετάβαση στην Λιναριά, το γραφικό λιμάνι της Σκύρου. Μη βιαστείτε να κατεβείτε!!! Θαυμάστε κατά την άφιξη μας στο λιμάνι, στα αριστερά μας να “παίζει” δυνατά μουσική και συγκεκριμένα το “Zarathustra” του Richard Strauss, προσφέροντας μία φαντασμαγορική υποδοχή στους επισκέπτες του νησιού, που μένουν άφωνοι και εντυπωσιασμένοι.  Χρόνος στο λιμάνι για να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω. Από εδώ θα απολαύσετε την πανέμορφη θέα στον γαλάζιο ορίζοντα του Αιγαίου.  Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΧΩΡΑ

Μετά το πρωινό η μέρα θα είναι αφιερωμένη για να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και να  επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς, να απολαυσουμε το καφεδάκι μας μέσα στα σοκάκια και στην συνέχεια να πάμε στον οικισμό Μαγαζιά που βρίσκεται κάτω από τη Χώρα, με την αμμουδερή παραλία για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση ή μπάνιο στην πισίνα ή στην οργανωμένη παραλία του. Το απόγευμα αναχώρηση για τη νότια Σκύρο, για να δούμε τα πασίγνωστα αλογάκια της Σκύρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και επίσκεψη στην παλιά Χώρα της Σκύρου, χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό και συνέχεια θα επιστρεφθούμε το βόρειο τμήμα του νησιού, με πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Εκεί θα συναντήσουμε τη γραφική Ατσίτσα. Ο κόλπος του χωριού χρησίμευε παλιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας ειδικότερα  τα μεταλλεία σιδήρου. Στην παραλία υπάρχουν ακόμα οι πέτρινες κολώνες που χρησίμευαν για τη μεταφορά των βαγονέτων των ορυχείων. Στάση για βόλτα και καφεδάκι. Στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με θέα την Εύβοια. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε σε κάποια παραλία όπου θα απολαυσουμε το μπανακι μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με ενδιάμεση στάση στα Πουριά που είναι τα πιο δημοφιλή για τις δύο εκκλησίες – την εμβληματική εκκλησία του Αγίου Νικολάου δίπλα στη θάλασσα (ένα από τα αξιοθέατα του νησιού) και την εκκλησία του Αγίου Ερμόλαου που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι ακριβώς έξω από την ακτή. Χρόνος για φωτογραφίες. Ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ επίσκεψη στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΣΚΥΡΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και άφιξη στο λιμάνι Επιβίβαση (8:00) στο πλοίο της γραμμής και άφιξη στην Κύμη.  Αναχώρηση για Χαλκίδα όπου θα απολαυσουμε το καφεδάκι μας  δίπλα στην θάλασσα.  Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  • 230 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 200 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  4**** SKYRO PALLAS
  • 3 πρωινά + 3 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ ( περιλαμβάνεται κρασί και αναψυκτικά στην διάρκεια του δείπνου )
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Κύμη – Σκύρο – Κύμη
  • Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
  • Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

Leave a Reply