8-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:30 το πρωί. Στάση για καφέ καθοδόν και συνεχίζουμε για Αλεξανδρούπολη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα και στις 15:00 επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην αινιγματική Σαμοθράκη. Άφιξη στο γραφικό λιμάνι της Καμαριώτισσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με τη Χώρα της Σαμοθράκης, σκαρφαλωμένη στις πλαγιές δύο βουνών και χτισμένη αμφιθεατρικά, προσφέροντας μοναδική θέα που κόβει την ανάσα. Τα κατάλευκα σπιτάκια με τις κεραμωτές σκεπές και τα γραφικά καλντερίμια οδήγησαν στην ανακήρυξη της πρωτεύουσας της Σαμοθράκης σε διατηρητέο οικισμό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ –ΘΕΡΜΑ-ΚΗΠΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση. Σήμερα θα γνωρίσουμε τη βόρεια πλευρά του νησιού, που είναι στην κυριολεξία πνιγμένη στο πράσινο. Πρωινή επίσκεψη του μυστηριακού αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης, που θεωρείται από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Αφού επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, θα δούμε το Αρσινόειον, που είναι το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας, το ανάκτορο, την ιερή κατοικία, το Ιερό των Μεγάλων θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων και φυσικά το σημείο που βρέθηκε το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, θα συνεχίσουμε κατά μήκος των καταπράσινων ακτών και θα επισκεφθούμε τον οικισμό Θέρμα, για να δούμε από κοντά τους καταρράκτες της Γριάς Βάθρας. Κατόπιν, επίσκεψη του αινιγματικού Πύργου του Φονιά. Θα καταλήξουμε στην απόκοσμη ηφαιστειακή παραλία του Κήπου, που έχει εξαιρετική θέα στην αντικρινή Ίμβρο. Ο Κήπος είναι ο τόπος, που υποδέχεται πρώτος την Πανσέληνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΧΩΡΑ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, την εκκλησία, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα των Πέντε Μαρτύρων της Σαμοθράκης και θα ανεβούμε μέχρι το Μεσαιωνικό Γενοβέζικο κάστρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα στενά σοκάκια, ή για καφέ. Στη συνέχεια, θα κάνουμε μία εξόρμηση στο νότιο κομμάτι του νησιού. Αφού περάσουμε το χωριό Λάκκωμα ένα μικρό αγροτικό χωριό με παραδοσιακά σπίτια κτισμένο στη ελαιοπαραγωγική περιοχή της Σαμοθράκης, θα καταλήξουμε στο ορεινό χωριό Προφήτης Ηλίας, με τα αιωνόβια πλατάνια και τη μοναδική θέα. Προαιρετικό γεύμα σε ταβέρνα με τη σπεσιαλιτέ του νησιού, σουβλιστό κατσικάκι. Από κει ψηλά θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε  την Ίμβρο , την Τένεδο και την Λήμνο πάντα βέβαια με σύμμαχο τον καλό καιρό. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου θα περάσουμε με το πλοίο στην Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ :

160 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

150 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 210 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • 2 διανυκτερεύσεις ( AIOLOS HOTEL ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ )
  • 2 Πρωινά
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φόρος διαμονής
  • ΦΠΑ

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ποτά, επιπλέον γεύματα, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.