ΑΓΑΠΗΝΟΥ 10 Τ.Κ. 54621         ΑΡ.ΜΗΤΡ.ΕΟΤ 09.33.Ε.61.00831.00- Γ.Ε.ΜΗ. 42057806000

6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ

1ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αναχώρηση στις 7:00 και κάνοντας την απαραίτητη στάση συνεχίζουμε περνώντας από χιονοδρομικό κέντρο Πισοδεριου με θέα το καταπράσινο βουνό.  Άφιξη στην μικρή νησίδα του Αγίου Αχίλλειου μέσα στην μικρή Πρεσπά.  Χρόνος να περιηγηθούμε στον ναό του Αγίου Αχίλλειου και να απολαυσουμε την μικρή Πρέσπα. Ακολουθει  επίσκεψη στο χωριό  Ψαράδες. Γευμα σε ταβέρνα της περιοχής και χρόνος για βαρκάδα αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.  Επίσκεψη στον Άγιο Γερμανό. Πρόκειται για το πιο παραδοσιακό χωριό της περιοχής με σπίτια χτισμένα σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Η ομώνυμη Βυζαντινή εκκλησία αποτέλεσε τον πυρήνα του σημερινού χωριού και χρονολογείται στις αρχές 11ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι. Φευγοντας μη ξεχάσετε να αγοράσετε τα περίφημα φασόλια των Πρεσπων. Επιστροφή στην Φλώρινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ-ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην πολη της Φλώρινας. κτισμένη σε υψόμετρο 687 μέτρων, ενώ διαπερνάτε από τον ποταμό Σακουλέβα. Η αρχαία ονομασία της πόλης ήταν «Λυγκηστίς» χάριν στον μυθικό βασιλιά της, τον ήρωα και αργοναύτη Λυγκέα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το σημερινό της όνομα πάντως φαίνεται ότι προέρχεται από το όνομα του μυθικού Φλώριδος, ο οποίος ήταν φίλος των βασιλιάδων Ίδα και Κάστορα. Θεωρείται η πιο παγωμένη πόλη στην Ελλάδα, αφού λόγω της θέσης της στον χάρτη διαθέτει το ψυχρότερο κλίμα της χώρας. Με μέση ετήσια θερμοκρασία μόλις 12 °C και τις ελάχιστες θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες να αγγίζουν συχνά τους -10 °C! Βόλτα στα εντυπωσιακά της αρχοντικά κατά μήκος του ποταμού όπου σε ένα από αυτά στεγάζεται και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Όσοι επιθυμούν επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πολης. Στην συνέχεια άφιξη στο Νυμφαίο που είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) και έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» . Βόλτα στα λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια και χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επίσκεψη για όσους επιθυμούν στον Αρκτούρου περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα  από το χωρίο. Ακολουθει επίσκεψη

στο Αμύνταιο. Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έχει ιστορία πολλών δεκαετιών και θεωρείται η μεγαλύτερη στην Δυτική Μακεδονία. Έχει καθιερωθεί πλέον ως τοπικός θεσμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της περιοχής, αποτελώντας  πολύ σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι πλανόδιοι έμποροι από όλα τα μέρη της χώρας καταφθάνουν και καταλαμβάνουν όλο το κέντρο της πόλης εκθέτοντας τη πραμάτεια τους. Χρόνος ελεύθερος να ψωνίσετε, να γευματίσετε και να κάνετε μια βόλτα στην πολη. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  • 75 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΑ
  • 95 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • την διαμονή  στο επιλεγμένο ξενοδοχείο KING ALEXANDER 3*  HOTEL
  • 1 πρωινό σε μπουφέ
  • αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ,ποτά, εισόδους σε μουσεία, κλπ