1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ

Αναχώρηση στις 06:00 και παίρνοντας την εθνική οδό με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πανέμορφη Κύμη. Επιβίβαση στο φέρι-μποτ (16:00) και μετάβαση στην Λιναριά, το γραφικό λιμάνι της Σκύρου. Μη βιαστείτε να κατεβείτε!!! Θαυμάστε κατά την άφιξη μας στο λιμάνι, στα αριστερά μας να “παίζει” δυνατά μουσική και συγκεκριμένα το “Zarathustra” του Richard Strauss, προσφέροντας μία φαντασμαγορική υποδοχή στους επισκέπτες του νησιού, που μένουν άφωνοι και εντυπωσιασμένοι. Χρόνος για να επισκευθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το λιμάνι. Από εδώ θα απολαύσετε την πανέμορφη θέα στον γαλάζιο ορίζοντα του Αιγαίου.  Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΧΩΡΑ

Μετά το πρωινό η μέρα θα είναι αφιερωμένη για να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και να  επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς, να απολαυσουμε το καφεδάκι μας μέσα στα σοκάκια και στην συνέχεια να πάμε στον οικισμό Μαγαζιά που βρίσκεται κάτω από τη Χώρα, με την αμμουδερή παραλία για μπάνιο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την παλιά Χώρα της Σκύρου, χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρόγευμα και αναχώρηση  για το βόρειο τμήμα του νησιού, με πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Εκεί θα συναντήσουμε τη γραφική Ατσίτσα. Ο κόλπος του χωριού χρησίμευε παλιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας ειδικότερα  τα μεταλλεία σιδήρου. Στην παραλία υπάρχουν ακόμα οι πέτρινες κολώνες που χρησίμευαν για τη μεταφορά των βαγονέτων των ορυχείων. Στάση για βόλτα και καφεδάκι. Στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με θέα την Εύβοια. Στη συνεχεια θα κατευνθουμε στην νότια Σκύρο, για να δούμε τα πασίγνωστα αλογάκια της Σκύρου.  Στην συνέχεια μια βόλτα μέχρι την παραλία της Καλαμιτσας και επίσκεψη στην όμορφη παραλία Πεύκο. Το γραφικό λιμανάκι με τις πολύχρωμες βάρκες είναι το στολίδι της περιοχής και προσφέρεται για όμορφους περιπάτους. Η όλη περιοχή έχει διατηρήσει ανέπαφη τη φυσική ομορφιά της και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα (μπάνιο και γεύμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ επίσκεψη στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΣΚΥΡΟΣ – ΚΥΜΗ – EΡΕΤΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προγευμα και αναχωρηση νωρις το πρωι για το λιμάνι. Επιβίβαση (08:00) στο πλοίο της γραμμής και άφιξη στην Κύμη. Αναχώρηση για την Ερέτρια. Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου. Επίσκεψη όσοι επιθυμούν στο Αρχαιολογικό μουσείο.  Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, γευμα και βόλτα στο «Νησί των Ονείρων» Το πιο εντυπωσιακό με τον συγκεκριμένο εγκαταλειμμένο, σήμερα, παράδεισο είναι το γεγονός ότι μπορείς να φτάσεις στο νησί με τα πόδια, αφού είναι ενωμένο με μία μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γι’ αυτό το λόγο το αποκαλούν και Πεζονήσι. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  • 195 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 180 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 260 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΟΝΙΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  4**** SKYRO PALLAS
  • 3 πρωινά + 3 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ ( περιλαμβάνεται κρασί και αναψυκτικά στην διάρκεια του δείπνου )
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Κύμη – Σκύρο – Κύμη
  • Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
  • Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *