30/6-6/7 ΑΜΟΡΓΟΣ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ(ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ) ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ &ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΤΙΚΟ ΒΥΘΟ

Ημέρα 1η ΚΑΙ 2η (30/6-1/7 ): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΑΜΟΡΓΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση 22:00  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις Άφιξη στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 6:45 απόπλους για ταξίδι στο Αιγαίο και την όμορφη Αμοργός. Μετά  από  ταξίδι  8  ωρών  περίπου  φτάνουμε  στο  λιμάνι  της Αιγιαλης ώρα  14:30  περίπου.  Αποβίβαση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη Αιγιάλη. Η βραδιά της 1ης Ιουλίου στην Αμοργό σηματοδοτείται από το νησιώτικο γλέντι στην Αιγιάλη, η προετοιμασία για το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων ξεκινάει αρκετές ημέρες πριν, στα Θολάρια όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία με μία σειρά από θρησκευτικά έθιμα. Την παραμονή της εορτής, τελείται “Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός”, τη νύχτα ιερά παράκληση, ενώ την επομένη ακολουθεί θεία λειτουργία. Έπειτα η περιφορά της εικόνας και των ιερών λειψάνων των αγίων Αναργύρων. Μετά προσφέρεται δωρεάν το παραδοσιακό Αμοργιανό πατατάτο και ξυδάτο, ενώ τις ημέρες νηστείας (Τετάρτη ή Παρασκευή) νηστίσιμο φαγητό. Διανυκτέρευση.

Ημέρα  3η ( 2/7/24) :  ΑΜΟΡΓΟΣ

Πρωινό και  θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάμε στην κοντινή παραλία του Αγ. Παύλου. Ελεύθεροι για μπάνιο, καφεδάκι και για όσους επιθυμούν από εδώ με βαρκάκι (έξοδα εξ ιδίων) μπορούν να περάσουν στο νησάκι Νικουριά και να απολαύσουν το μπάνιο τους στην υπέροχη θάλασσα. . Επιστροφή στην Αιγιάλη, Το μεσημέρι επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Άννας. Η άγρια ομορφιά των βράχων της, από τους οποίους είναι περιτριγυρισμένη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα τιρκουάζ και βαθύ μπλε νερά της και την ηρεμία που προσφέρει. Η Αγία Άννα, με την κινηματογραφική της αίγλη είναι μία από τις πιο διάσημες, «κρυφές» παραλίες της χώρας, αφού αποτέλεσε το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Στην συνέχεια αναχώρηση για το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού το 1.000 χρόνων Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας,  μοναδικό  δημιούργημα  της Αιγαιοπελαγίτικης  Μοναστηριακής  Αρχιτεκτονικής  χτισμένο  στο βράχο σε επιβλητική ορθοπλαγιά 300 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Επίσκεψη, φωτογραφίες και κατόπιν θα βρεθούμε στην γραφική Χώρα της Αμοργού. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια, δείτε τις εκκλησίες, πιείτε το καφεδάκι σας, απολαύστε το φαγητό σας και φωτογραφηθείτε. Επιστροφή το βράδυ στην Αιγιάλη, διαν/ση

Ημέρα  4η (3/7/24) : ΑΜΟΡΓΟΣ –ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

 Πρωινό και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – (έξοδα εξ’ ιδίων περίπου 16,οο€ κατ’ άτομο με βάση  τα περσινά δεδομένα) αναχώρηση με το τοπικό καραβάκι για ολοήμερη εκδρομή στα Κουφονήσια, την Πολυνησία της  Ελλάδας  όπως  ονομάζουν τα  μικρά νησάκια  που  βρίσκονται  ανάμεσα στην Αμοργό  και  τη  Νάξο.  Στη διαδρομή μας θα δούμε τη Δονούσα και τη Κέρο. Θα φτάσουμε στο Πάνω Κουφονήσι με τις υπέροχες παραλίες και  τα  γαλαζοπράσινα  νερά. Εδώ  θα  έχουμε αρκετές ώρες στη  διάθεση  μας    (γύρω  στις  7  ώρες) για  να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τις υπέροχες χρυσαφένιες ακρογιαλιές (Φοίνικα, Φανό, Πορί) με τα πόδια ή βαρκούλες που φεύγουν από το λιμάνι). Ακόμη περπατήστε στον οικισμό και απολαύστε ολόφρεσκο ψάρι στις ταβέρνες του νησιού. Το απόγευμα επιστροφή στην  Αιγιάλη, ξεκούραση, διαν/ση. Για όσους δεν ακολουθήσουν η μέρα θα είναι ελεύθερη να απολαύσουν τις βόλτες τους στην γραφική Αιγιάλη. Να ανακαλύψουν τις ομορφιές της  που είναι το πιο αναπτυγμένο κομμάτι της Αμοργού και κάνουν  το μπάνιο τους στα πεντακάθαρα νερά της ή όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει με βαρκούλα στην παραλία Λεβρώσος.

Ημέρα 5η (4/7/24) : ΑΜΟΡΓΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε το νότιο κομμάτι του νησιού τα χωριά Βρούτσης,  Αρκεσίνη, Κολωφάνα για να βρεθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής και την  γραφική  παραλία Παραδείσι. Χρόνος για φωτογραφίες και μπάνιο. Επιστροφή στην Αιγιάλη. Ξεκούραση. Το βραδάκι θα ανηφορίσουμε στα γραφικά Θολάρια με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τα ταβερνάκια. Χρόνος για βόλτα, φαγητό και  αν  είμαστε  τυχεροί  θα  πετύχουμε κάποιο  αυτοσχέδιο  γλεντάκι  με  κάποιους  τοπικούς οργανοπαίχτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Ημέρα 6η (5/7/24) : ΑΜΟΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό  Λαγκάδα για βόλτα και καφεδάκι. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Χώρα. Eπίσκεψη όσοι επιθυμούν στους ανεμόμυλους της Χώρας, που περικλείουν αμφιθεατρικά το χωριό στο πέρασμα των αιώνων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμοργού όπου στεγάζεται στον “Πύργο του Γαβρά” (18ος αι.). Χρόνος για γευμα και αναχώρηση για Αιγιαλη. Παραμονή για καφεδάκι και  ώρα 19:50  απόπλους  για το λιμάνι του Πειραιά.

Ημέρα 7η (6/7/24) :   ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη περίπου στις 05:00 , επιβίβαση στο λεωφορείο  και επιστροφή στην πόλη μας πλημμυρισμένοι από τις  όμορφες εικόνες του απέραντου γαλάζιου.

Σημείωση!! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  •   340 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  •   300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ  ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 470  ΕΥΡΩ ( ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην ΑΙΓΙΑΛΗ
  • 4 προγεύματα
  • τα εισιτήρια του καραβιού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΜΟΡΓΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, τις εισόδους σε μουσεία, επιπλέον γεύματα, κρουαζιέρες, κλπ.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€ ΜΕΧΡΙ 12/6 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ