3-6 ΜΑΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ  ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΛΟΥΤΡΑΚΙΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ

1Η μέρα ( ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ) : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Αναχώρηση 7:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Παίρνοντας  την εθνική οδό και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Λουτράκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο με νηστίσιμα και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς των επιταφίων. ο Επιτάφιος της Εκκλησίας της Παναγίας της Γιάτρισσας περιφέρεται στα καλντερίμια και τις γειτονιές του Λουτρακίου με τον κόσμο να κρατά αναμμένα κεριά, ακολουθώντας την πομπή και συνοδεία χορωδιών που ψάλλουν. Κορυφαία στιγμή είναι η περιφορά κατά μήκος της Παραλιακής οδού του Λουτρακίου και η είσοδος του Επιταφίου στη θάλασσα. Ο Επιτάφιος μεταφέρεται στην παραλία και οι άντρες που τον κρατούν τον τοποθετούν μέσα στο νερό κρατώντας τον ψηλά για προστασία καθώς διαβάζεται η Ακολουθία. Από την πλευρά της θάλασσας μία βάρκα υποδέχεται την είσοδο του Επιταφίου μέσα στο νερό και τιμά την ιερή αυτή στιγμή φωτίζοντας το σκοτάδι με βεγγαλικά. Πλήθος κόσμου συρρέει κάθε χρόνο στην περιοχή για να ζήσει από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι Επιτάφιοι των τριών κεντρικών Εκκλησιών συγκεντρώνονται στην πλατεία της 25ης Μαρτίου και η Φιλαρμονική  Ορχήστρα με σύνθεση 100 ατόμων προϊσταται της λιτανείας, συνοδεύοντας  ηχητικά με κλασσικά αριστουργήματα Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ

Πρόγευμα και σκαρφαλώνουμε στα χωριά της Κορινθίας που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία» για την μοναδική ομορφιά της φύσης. Θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Λίμνη Στυμφαλίας έχει χτιστεί στην πλάγια ενός από τους καταπράσινους λόφους, που περιβάλλουν την λίμνη της Στυμφαλίας.  Από εκεί ανηφορίζουμε για τη λίμνη Δόξα  όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 14ο αιώνα , κατά τους χρόνους της Επανάστασης του ’21 είχε λειτουργήσει σαν Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, υπό την αρχηγία του Ηγούμενου της Μονής Ναθαναήλ . Θα παραμείνουμε στην Μονή για να προσκυνήσουμε και να γευτούμε το ωραίο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί.   Έπειτα θα πάμε στο εκκλησάκι

του αγίου Φανουρίου που είναι μέσα στη λίμνη. Χρόνος για περίπατο στις όχθες της γραφικής λίμνης και γεύμα στο Φενέος. Το απόγευμα επιστροφή στο Λουτράκι. Ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση σε κοντινή εκκλησία. Η Αναστάσιμη Ακολουθία σε όλες τις Εκκλησίες  συνοδεύεται από φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φωτίζουν τον ουρανό. Δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας, κεφαλοχώρι αποτελούμενο από τρεις συνοικίες, σκαρφαλωμένο στις πυκνές δασωμένες πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Εδώ, θα θαυμάσουμε την εκπληκτική Ι.Μ του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ. Περπατώντας θα γνωρίσουμε τα ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ. Πασχαλινό γευμα σε κάποια ταβέρνα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ :ΠΕΡΑΧΩΡΑ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση την Περαχωρα. Τη Δευτέρα του Πάσχα στην Περαχώρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας αναβιώνει τον παραδοσιακό “Χορό του Γιαρέντη”, ένα έθιμο που  γιορτάζεται συνοδεία ζωντανής μουσικής ορχήστρας και κερασμάτων. Το χορευτικό ξεκινά μέσα από τις εκκλησίες της Περαχώρας και καταλήγει στην κεντρική πλατεία. για τα Ίσθμια. Επιστροφή στην πολη  μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

280 ΕΥΡΩ TO ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

260 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ & ΜΟΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ)

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 360 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο, ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο BAKOS HOTEL Β΄ ΚΑΤ στο Λουτράκι.
  • 3 πρωινά σε μπουφέ
  • Μ. Παρασκευή νηστίσιμο δείπνο
  • Μ. Σάββατο Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα
  • Κυριακή του Πάσχα εορταστικό γεύμα 
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.