27/7 ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙΑ)   17€

Αναχώρηση στις 7:30 από Καμάρα (τα υπόλοιπα σημεία αναχωρήσεων πριν και μετά την Καμάρα θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως).

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Η Ουρανούπολη είναι το τελευταίο χωριό που θα συναντήσετε στη Χαλκιδική πριν την μοναστική πολιτεία τουΑγίου Όρους. Η Ουρανούπολη έχει όμορφη θέα στα νησάκια της Αμμουλιανής και τα Δρένια. Ο βυζαντινός πύργος του Προσφορίου είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Έχετε ακόμα την δυνατότητα να νοικιάσετε σκάφος και να οργανώσετε ημερήσιες εκδρομές στα νησιά Δρένια και στην Αμμουλιανή. Στην Ουρανούπολη υπάρχει σταθμός του λιμενικού, αστυνομία, ιατρείο και εμπορικά καταστήματα. Επίσης στο λιμάνι της Ουρανούπολης υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες.

ΔΡΕΝΙΑ ( ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙΑ)

Tο σύμπλεγμα των έξι νησιών που ονομάζονται Δρένα ή Γαϊδουρονήσια, έχουν να επιδείξουν πανέμορφες αμμουδιές, φανταστικά γαλάζια νερά και ένα μαγευτικό τοπίο. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων που απέχει δύο περίπου μίλια από την στεριά της Ουρανούπολης και βρίσκεται ανατολικά της Αμμουλιανής. Η Δρένια είναι η μεγαλύτερη και τα Τηγάνι (ή Άρτεμις) Φέτα, Πένα (ή Ποντίκι), Φρύνη και Γαϊδουρονήσι  οι μικρότερες. Στα νησάκια υπάρχει μόλις μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα κιόσκι, όπου θα βρείτε κάτι να πιείτε.

Leave a Reply