26/10-29/10  ΠΡΟΥΣΑ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!! ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΤΡΙΓΛΙΑ-ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ένα ταξίδι στην αντίπερα όχθη, στα Ελληνικά χωριά της νότιας Προποντίδας

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Αναχώρηση στις 05:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος αστυνομικός και τελωνιακός. Σύντομη στάση στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσσάνη θα περάσουμε από την νέα καλωδιακή γέφυρα  “γέφυρα του Τσανάκκαλε 1915”, μήκους 4,608 χλμ. και έκτασης (απόσταση μεταξύ των δύο πυλώνων) 2.023 χλμ., είναι η πρώτη που εκτείνεται σε αυτό το θαλάσσιο πέρασμα των σχεδόν 60 χιλιομέτρων που συνδέει το Αιγαίο Πέλαγος με τη θάλασσα του Μαρμαρά. Άφιξη στο Τσανακκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για περιήγηση στην πολη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΤΡΙΓΛΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση. Διάμεσου Λάμψακου, κινούμαστε παράλληλα με την ακτή του Ελλήσποντου. Αφού περάσουμε τον Γρανικο ποταμό (BIGA ÇAYI) και την Πάνορμο (BANDIRMA) φτάνουμε στην Τρίγλια (ZEYTINBAGI ). Θα δούμε την εκκλησία της Παντοβασίλισσας, η ιδιοκτησία της οποίας πρόσφατα πέρασε στο Πατριαρχείο. Υπάρχουνε ακόμη τα παλαιά φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έπειτα θα μεταβούμε στα Μουδανιά (MUDANYA ) επίνειο της Προύσας. Ήταν ελληνική πόλη της Βιθυνίας στη Μικρά Ασία και  πριν την ανταλλαγή πληθυσμών στην πόλη αυτή κατοικούσαν 4.000 Έλληνες που διατηρούσαν μια κοινότητα με 3 εκκλησίες, 6 σχολεία αρρένων και 2 θηλέων. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το κτήριο που υπογράφηκε η συνθήκη των Μουδανιών. Χρόνος στην γραφική πολη, στα αξιοθέατα της και γευμα. Συνεχιζουμε για την Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΠΡΟΥΣΑ

Πρόγευμα. Η Προύσα οφείλει το όνομα της στον βασιλιά Προύσιο της Βιθυνίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου υπήρξε μία πολύ σημαντική πόλη της Μυσίας. Με την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς το 1326, ανακηρύχθηκε σε πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεγονός που σηματοδότησε την ανάπτυξή της, η οποία συνεχίστηκε και μετά τη μεταφορά της πρωτεύουσας στην Αδριανούπολη το 1364. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το Ουλού Τζαμί με τους πολλούς τρούλους και θα συνεχίσουμε με το Πράσινο Τζαμί και το Πράσινο Μαυσωλείο, τα λουτρά του Ιουστινιανού, το Μουσείο και το Μνημείο του Καραγκιόζη ( προς τιμήν του Καραγκιόζη και του φίλου του Χατζηαβάτη, η Προύσα δημιούργησε μνημείο  και μουσείο) . Η στάση για selfie επιβεβλημένη!. Ελεύθερο χρόνο στην αγορά για μεταξωτά μιας και η Προύσα φημίζεται για τα μετάξια της. Ψώνια σε μπουρνουζια, πετσετες, δερμάτινα είδη, αντίκες, χρυσαφικά, και άλλα αναμνηστικά είδη. Μπορείτε να γευματίσετε δοκιμάζοντας το παραδοσιακό Ισκεντερ κεμπάπ, την πασίγνωστη σπεσιαλιτέ της Προύσας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΣΑ – ΠΑΝΟΡΜΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πάνορμο (BANDIRMA) όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

230 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 350 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές – μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • 1  διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Τσανακκαλε
  • 2  διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Προύσα
  • 3 πρωινά σε μπουφέ
  • 3 δείπνα
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος
  • Τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Το  ΦΠΑ  της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Leave a Reply