1ΗΜΕΡΑ 24/8 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ- ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Αναχώρηση στις 06:00 και μέσω Εγνατίας οδού άφιξη στην Καβάλα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 08:30 για Μυτιλήνη. Άφιξη στο νησί στις 16:00. Επιβίβαση στο λεωφορείο και στην συνέχεια προσκύνημα στην μονή Λειμώνος το « διαμάντι του νησιού»  και στο πιο πλούσιο μουσείο του μοναστηρίου. Άφιξη στην Σκάλα Καλλονής που έχει δώσει το όνομα της στο μεγαλύτερο κόλπο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και δείπνο. Το βράδυ ελεύθεροι για βόλτα στο λιμάνι. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ 25/8  :  ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ– ΠΕΤΡΑ – ΜΟΛΥΒΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον Ι.Ν. του Αγίου Ραφαήλ. Αρκετός χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση του χώρου. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Ταξιάρχη ( προστάτης του νησιού). Προσκύνημα στην μοναδική ανάγλυφη εικόνα φτιαγμένη από αίμα και πηλό, το αίμα των μοναχών που σφαγιάσθηκαν πριν από 1000 χρόνια από τους Σαρακηνούς πειρατές.  Συνεχίζουμε για τον Μόλυβο. Επίσκεψη στο επιβλητικό βυζαντινό κάστρο και ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στην Πέτρα παραθαλάσσιο θέρετρο με χρυσή αμμουδιά.  Προσκύνημα στο ναό της Παναγίας της Γλυκοφιλούσσας πάνω στον βράχο με τα 114 σκαλοπάτια. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα σε ταβέρνες τις περιοχής και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στο Μολυβο για ποτό με θέα το φωτισμένο κάστρο. Διανυκτέρευση.

3ΗΜΕΡΑ 26/8: ΚΑΡΗΝΗ-ΑΓΙΑΣΟ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ –ΠΛΩΜΑΡΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καρήνη, µικρή στάση για να δούµε την σπηλιά του Θεόφιλου. Συνεχίζουμε για Αγιάσο, διατηρητέος οικισμός ανάμεσα σε καστανιές και πλατάνια. Προσκύνημα στο ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας του ευαγγελιστή Λουκά, πλασµένη µε κερί και µαστίχα. Χρονος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι στα γραφικά καφενεία του χωριού. Κατόπιν περνώντας από  Παππάδο, Άγιο Ισίδωρο καταλήγουμε στο χωριό Σκόπελος όπου θα επισκεφτούµε τις κατακόµβες της Αγίας Μαγδαληνής. Συνεχίζουμε για το  Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο σε μια από τις παραλίες της και γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία ούζου της περιοχής για να δούμε από κοντά όλη την διαδικασία απόσταξης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Μυτιλήνης. Όσοι δεν επιθυμούν την επίσκεψη στο Αιβαλι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην πόλη  τις αξιόλογες εκκλησίες, την μητρόπολη αφιερωμένη στον Άγιο Αθανάσιο όπου μέσα φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγ. Θεοδώρου, την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα σημείο αναφοράς για την πόλη, την πλατεία με το άγαλμα της Λυρικής ποιήτριας Σαπφώς. Χρόνος για ψώνια στην αγορά και όσοι επιθυμούν επίσκεψη στο κάστρο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Καγιανι. Η Σημερινή εκκλησιά Ταξιάρχης άρχισε να χτίζεται το 1903 και τέλειωσε το 1958, κι έδωσε την ονομασία του στον οικισμό. Ο ναός είναι σταυροειδής με τρούλο γοτθικού ρυθμού. Έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο υψηλής τέχνης, κι εξαιρετικές εικόνες των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η εικόνα του Ταξιάρχη, με ύψος περιπου2 μέτρα Τον εικονίζει όρθιο με ρομφαία στο δεξί του χέρι, ενώ με το αριστερό κρατά ειλητάριο. Ακολουθει μπάνιο σε παραλία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι. Μια τελευταία επίσκεψη στην βόρεια πλευρά της πόλης με το Άγαλμα Μικρασιάτισσας Μάνας, το Γενι τζαμί,  το Τσαρσί χαμάμ  και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση 12:00 και άφιξη στην Καβαλά στις 22:20. Επιστροφή στην πόλη μας .

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

295 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

285 ΕΥΡΩ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 380 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Το λεωφορείο θα βρίσκεται καθ΄ολη την διάρκεια της εκδρομής μαζί μας
  • Τις 4 διαμονές σto Pasiphae Hotel στην Σκάλα Καλλονής
  • 4 πρωινά σε μπούφε
  • 4 δείπνα σε μπουφέ
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβαλά ( οικονομική θέση )
  • Φόρο διαμονής
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, κα

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *