24-26 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ    

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΑΓ.ΛΑΥΡΑ (ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ )

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση στις 7:30 στην Καμάρα και περνώντας την Εγνατία Οδό και Ιόνιο Οδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στο Αντίρριο. Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο της γέφυρας όπου θα παρακολουθήσουμε σε βίντεο όλη την κατασκευή της. Χρόνος για να φωτογραφηθούμε πάνω της Στην συνέχεια άφιξη στην Ναύπακτο για βόλτα και γευμα. Άφιξη στην Πάτρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΑΓ.ΛΑΥΡΑ- ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση στις 08:30 για να πάρουμε τον δρόμο για τα γραφικά και ιστορικά Καλάβρυτα. Πρώτη μας στάση το Μέγα Σπήλαιο που προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Προσκύνημα και περιήγηση της Μονής και συνεχίζουμε για την  Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας που  ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από ένα συνασκητή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, ο οποίος έκτισε την Μέγιστη Λαύρα του Αγίου Ορους. Στο καθολικό της Μονής στις 18 Μαρτίου 1821 ο αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Ιερό Λάβαρο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο χρησίμευε ως παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης, όρκισε τους πρωταγωνιστές της Επαναστάσεως και ξεκίνησε ο αγώνας για την απελευθέρωση του Γένους. Χρόνος για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις (Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821, Στρατιωτική Παρέλαση, Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών ) Στην συνέχεια  θα επισκεφτούμε  τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών που είναι ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης. Βρίσκεται στο λόφο του Καπή, 500 μέτρα από το κέντρο των Καλαβρύτων. Μετά ακολουθει επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είναι ιστορικό μουσείο που βρίσκεται στα Καλάβρυτα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Ελεύθεροι στην πολη για γευμα. Όσοι επιθυμούν επιστροφή στο Διακοπτο με τον οδοντωτό. Το τραίνο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης. Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας όπου ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και περνά από το χωριό Ζαχλωρού. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην

απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.  

3ΗΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και προσκύνημα στον πολιούχο και προστάτη των Πατρών Άγιο Ανδρέα που υπήρξε ο μαθητής του Χριστού εκ του κύκλου των Δώδεκα Αποστόλων. Προσκύνημα στον παλιό και νέο ναό που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Δίπλα στον παλιό Ναό βρίσκεται το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Στη θέση του προϋπήρχε η πηγή της Δήμητρας στην οποία λειτουργούσε και μαντείο μόνο για αρρώστους. Η περιοχή της μαντικής πηγής ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας. Σύμφωνα με την παράδοση δίπλα σ” αυτή την πηγή σταυρώθηκε. Στην συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της Πάτρας.  Το Κάστρο που χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα, επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού σε απόσταση 800 μέτρων περίπου από την ακτή. Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής χωρητικότητας 2.200 ατόμων. Χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και κυρίως για παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Τέλος επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Προαιρετική επίσκεψη-ξενάγηση στα ιστορικά κελάρια, στο λίκνο του οινικού πολιτισμού της Ελλάδας στο οινοποιείο της Achaia Clauss. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πολη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 110  ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  155 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Πάτρα
  • 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Ειδικό φόρο διαμονής
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *