23-26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1Η ΜΕΡΑ 23/12/23 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση στις 7:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην Πάτρα.  Περιήγηση στα αξιοθέατα της. Το Κάστρο που χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα, επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού σε απόσταση 800 μέτρων περίπου από την ακτή. Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής χωρητικότητας 2.200 ατόμων. Χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και κυρίως για παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Τέλος επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για να απολαυσετε την στολισμένη πολη και να κάνετε τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ 24/12/23 : ΠΑΤΡΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την  Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής που είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά μοναστήρια, τόσο λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται, όσο και χάρη στην παράδοση που το ακολουθεί. Η μονή είναι χτισμένη σε υψόμετρο 207 μέτρων και από μακριά μοιάζει στ’ αλήθεια σα να κρέμεται από τον βράχο. Στέκεται επιβλητική στην απόκρημνη πλαγιά και έχει θέα που κόβει την ανάσα. Περιήγηση της μονής και αναχώρηση  για την αρχαία Ολυμπία. Περιήγηση στον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων. Γευμα σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Πάτρα. Ξεκούραση και το βράδυ ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! 3Η ΜΕΡΑ 25/12/23  : ΠΑΤΡΑ –ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να πάρουμε τον δρόμο για τα γραφικά και ιστορικά Καλάβρυτα. Πρώτη μας στάση το Μέγα Σπήλαιο που προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Προσκύνημα και περιήγηση της Μονής. Στην συνέχεια άφιξη στο σπήλαιο Λιμνών. Το σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά, Αχαΐας αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Η παρουσία των 13 διαδοχικών λιμνών που συναντώνται εντός του περιβάλλοντος του σπηλαίου, δημιουργεί ένα μοναδικού κάλλους υπόγειο τοπίο στο ορεινό περιβάλλον της περιοχής των Καστριών. Άφιξη στα όμορφα Καλάβρυτα και χρόνος για γευμα (αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνει προαιρετικά μετάβαση με τον οδοντωτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ 26/12/23 ΠΑΤΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στον πολιούχο και προστάτη των Πατρών Άγιο Ανδρέα που υπήρξε ο μαθητής του Χριστού εκ του κύκλου των Δώδεκα Αποστόλων. Προσκύνημα στον παλιό και νέο ναό που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Δίπλα στον παλιό Ναό βρίσκεται το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Στη θέση του προϋπήρχε η πηγή της Δήμητρας στην οποία λειτουργούσε και μαντείο μόνο για αρρώστους. Η περιοχή της μαντικής πηγής ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας. Σύμφωνα με την παράδοση δίπλα σ” αυτή την πηγή σταυρώθηκε. Αναχώρηση για Ιωάννινα όπου θα γευματίσουμε στην όμορφη λίμνη. Επιστροφή στην πολη μας .

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 230 ΕΥΡΩ

TO ATOMO ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 210 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 310 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ASTIR HOTEL 4****
  • 3 πρωινά σε μπουφέ
  • Το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο σε μπουφέ με μουσική
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Ειδικό φόρο διαμονής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, οδοντωτός (9,50€) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.