22-23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Μια 3ήμερη απόδραση στην ιστορική Αδριανούπολη, μια πόλη ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Η Αδριανούπολη ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ανδριανό το 125 μ.Χ. Διαθέτει πλούσια ιστορία. Υπήρξε πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους για 92 χρόνια μέχρι την άλωση της Πόλης το 1453. Η γεωγραφική της θέση είναι σημαντική, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας και όπως είναι φυσικό – αυτός ήταν ο λόγος της μεγάλης οικονομικής άνθησης που γνώρισε. Είναι μια πόλη που την επισκέπτονται για να θαυμάσουν τα όμορφα τζαμιά, τις κλειστές αγορές, τα χαμάμ, τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και άλλα  ιστορικά μέρη.

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 6:30 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στα σύνορα με την Τουρκία. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πολη για ψώνια και γευμα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να απολαυσετε το παραδοσιακό χαμάμ. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και  θα επισκεφτούμε την περιοχή Karaagac (την παλιά Ορεστιάδα) όπου δόθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης. Θα δούμε το Σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας που στάθμευε το OΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ και το Μνημείο της Λωζάνης. Θα απολαυσουμε το καφεδάκι μας στην γέφυρα Meriç (Mecidiye). Αναχώρηση για το εμπορικό κέντρο ERASTA. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν περιήγηση το Σελεμιγιέ τζαμί, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, το Μπεγιαζίτ Β και το Κουλλιέ (συγκρότημα κτηρίων του 1488) και συνεχίζουμε για να δούμε τα απομεινάρια του παλατιού του Σαραγί Τζεντίν και το μνημείο Βαλκανικών πολέμων τον Πύργο της Δικαιοσύνης.  Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψωνια στην πολη. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και μετά την διέλευση των συνόρων , παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη πόλη μας.    

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

99 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

90 ΕΥΡΩΤΟ ΑΤΟΜΟ  ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 135 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τις μεταφορές-μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο του γραφείου μας.          
  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κέντρο της πόλης MIDIS HOTEL
  • Ασφάλεια
  • Συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.