2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΕΞΟΡΜΗΣΗ

28-29 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

ΡΕΝΤΙΝΑ – Ι.Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

1ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Αναχώρηση στις 8:00 και κάνοντας την απαραίτητη στάση άφιξη στην πολη της Καρδίτσας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής καταγράφοντας το χαρακτήρα του πολιτισμού της και την πολιτισμική εξέλιξη της μέσα από μια ιστορική διαδρομή που καλύπτει χρονικά όλες τις περιόδους της Προϊστορίας και Ιστορίας από την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την πλατεία Παυσίλυπου όπου στην άκρη της βρίσκεται το Μουσείο πολης. Ιδρύθηκε το 1982 από το Δήμο Καρδίτσας με δωρεά του ζεύγους Λάμπρου & Ναυσικάς Σακελλαρίου ως Λαογραφικό Μουσείο. Σκοπός του είναι να λειτουργεί ως ένα σύγχρονο μουσείο πόλης, με αντικείμενο την καταγραφή, τη μελέτη και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Καρδίτσας από την ίδρυσή της (το 15ο αιώνα που πρωτοεντοπίζεται στις γραπτές πηγές) ως σήμερα, με έμφαση στην κοινωνική οργάνωση και την ταυτότητα της πόλης. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του Ν. Πλαστήρα με το άγαλμα του για βόλτα και γευμα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στα Λουτρά. Οδηγώντας στον καρδιτσιώτικο κάμπο τίποτα δεν σε προϊδεάζει γι αυτό που πρόκειται να συναντήσεις, αν ακολουθήσεις τις ταμπέλες για Rεντίνα και Λουτρά Σμοκόβου. Οι γρήγορες ανηφορικές στροφές αφήνουν πίσω την πεδιάδα και αναλαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες να σε ανεβάσουν ψηλά, εκεί όπου ανάμεσα σε κατάφυτους λόφους, υγρές ρεματιές και συννεφιασμένες ακρώρειες ξεπροβάλλει η γαλάζια πινελιά της νεότευκτης λίμνης Σμοκόβου.  Τα λουτρά Σμοκόβου σε υψόμετρο 450 μ. είναι “κρυμμένα” σε καταπράσινη μικρή κοιλάδα κατάφυτη από δρυς και σκιερούς πλατύφυλλους πλάτανους. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Έχουν σύσταση θειούχα αλκαλική, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Το νέο συγκρότημα διαθέτει πισίνα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, δύο κλασικές και δύο διαθερμικές σάουνες, δύο αίθουσες χαμάμ και δύο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Επίσης υπάρχουν ατομικές αίθουσες εισπνοών, αίθουσα ρινοπλύσεων και ατομικές μπανιέρες μεγάλες, άνετες, καθαρές που με το πάτημα ενός κουμπιού γίνονται υδρομασάζ (τζακούζι). Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, προσλαμβάνεται ειδικευμένο προσωπικό σε όλες τις θέσεις και μόνιμα στη λουτρόπολη υπάρχει

γιατρός. Τα ιαματικά νερά των πηγών συνιστώνται για παθήσεις του αναπνευστικού, ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, μυαλγίες, δερματοπάθειες, και γυναικολογικές παθήσεις. Η θεραπεία με ιαματικό νερό είναι γνωστή στην χώρα μας από τους αρχαίους χρόνους όχι μόνο σε εμπειρικό αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο πολύ οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ασχοληθεί με τα ιαματικά νερά. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να απολαυσετε την πισίνα , το χαμάμ και την σάουνα. Η περιοχή ενδεικνυται και για περπάτημα μέσα στην καταπράσινη πλαγιά των Αγράφων. Στον χώρο επίσης λειτουργεί ταβέρνα – καφετέρια καθώς και μικρά μαγαζια  με σουβενίρ και προϊόντα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ : ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ-ΡΕΝΤΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όσοι επιθυμούν πριν το πρωινό τους μπορούν πάλι να απολαύουν τις παροχές των λουτρών. Αναχώρηση περίπου στις 11:30 και ακολουθωντας μια υπέροχη διαδρομή άφιξη στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας.  Είναι κτισμένο σε πλαγιά των Αγράφων στην Πίνδο, στη συμβολή των νομών Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε κατά τον 9ο ή 10ο αιώνα, ενώ υπάρχουν ακριβείς μαρτυρίες για ανακαίνιση ολόκληρης της Μονής το 1579 και μόνο του Καθολικού το 1640. Υπήρξε σπουδαίο εκκλησιαστικό κέντρο και διατηρούσε στενούς δεσμούς με το Φανάρι και το Άγιον Όρος καθώς με τη Ρωσία, όπου συντηρούσε μετόχι το οποίο και προσέδωσε στο Μοναστήρι το «Ρωσικόν». Στην Ιερά Μονή βρίσκεται αποθησαυρισμένο τμήμα της κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου πρεσβυτέρου της Εκκλησίας της Αγκύρας, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 22 Μαρτίου και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους των γύρω χωριών. Προσκύνημα και περιήγηση στο μοναστήρι. Στην συνέχεια άφιξη στο χωριό Ρεντινα στην «βασίλισσα» των Αγράφων. Ένα μικρό χωριό των Αγράφων που ομως κρύβει πολλούς θησαυρούς. 3 μουσεία με εκθέματα ανεκτίμητης αξίας υπάρχουν στον τόπο αυτό, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Αγράφων που στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής και  Μεταβυζαντινής Τέχνης και το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ρεντίνας. Με τις γνώσεις και την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους θα τα επισκεφτούμε και θα ενημερωθούμε για τους θησαυρούς που κρύβουν. Χρόνος για γευμα στην ταβέρνα της πλατείας και στην συνέχεια αναχώρηση για να θαυμάσουμε την  «μυστική» λίμνη της Καρδίτσας. Στάση στο φράγμα για να φωτογραφηθούμε και αν μας επιτραπεί καφεδάκι στην περιοχή.  Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας την απαραίτητη στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

75 ΕΥΡΩ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τις μεταφορές-μετακινήσεις με  λεωφορείο του γραφείου μας.          
  • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο με πρωινό
  • Την χρήση της πισίνας , χαμάμ και σάουνας και για τις 2 μέρες
  • Συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *