Ότι έχεις μέσα σου, η Πάτμος θα σου το βγάλει, λένε. Δεν έχουν άδικο. Υπάρχει μία αόρατη ενέργεια που κυκλοφορεί στα στενά δρομάκια της Σκάλας και της Χώρας, αλλά και σε κάθε πλαγιά ή παραλία του νησιού, που σε εξυψώνει πνευματικά και σε κάνει να θέλεις να ανοίξεις την καρδιά σου σε όλο τον κόσμο. Πέρα όμως από την κατάνυξη που νοιώθει ο προσκυνητής ή ο απλός τουρίστας, υπάρχει μία μοναδική ομορφιά που σε μαγνητίζει είτε προσκυνητής η απλός τουρίστας είσαι. Όταν ανεβαίνεις από την Σκάλα στη Χώρα δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, το επιβλητικό στην κορυφή του λόφου Καστρομονάστηρο με τα κάτασπρα σπίτια γύρω του να το στολίζουν, ή την Σκάλα από ψηλά που πράγματι είναι μία ζωγραφιά με το γαλάζιο λιμάνι της, τις όμορφες εκκλησιές και τον παλιό ταρσανά από την απέναντι πλευρά. Σε όποια πλευρά του νησιού και να πάει κανείς θα βρει πανέμορφες χρυσοκίτρινες παραλίες, με γαλάζια νερά και καταπληκτικά τοπία.

1 ΗΜΕΡΑ: 18/6 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 9.00 π.μ.  και με ενδιάμεσες στάσεις σε φθάνουμε στον Πειραιά. επιβίβαση στο καράβι στις 18:00 και απόπλου για Πάτμο. Άφιξη στην Πάτμο στις 06:30 το πρωί περίπου. 

2 ΗΜΕΡΑ: 19/6   ΠΑΤΜΟΣ

Άφιξη στην Πάτμο  το πρωί και αναχώρηση για το σπήλαιο της Αποκαλύψεως όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Εκεί έζησε ο Άγιος Ιωάννης όταν εξορίστηκε το 95 -97 μ.χ. Μέσα σε αυτή τη σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη. Ακριβώς από κάτω θα συναντήσουμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας. Είναι στην είσοδο του σπηλαίου και εικάζεται ότι το έκτισε ο Όσιος Χριστόδουλος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση στην  χρόνος ελεύθερος στην Σκαλα για βόλτα. Διανυκτέρευση.

3 ΗΜΕΡΑ: 20/6  ΠΑΤΜΟΣ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Επιστρέφοντας περνάμε την Σκάλα και στην βόρεια πλευρά της υπάρχει ο λόφος της Κουμάνας. Εκεί θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε το Ιερό κάθισμα Της Παναγίας της Κουμάνας που χτίστηκε το 1782 από τον Άγιο Μακάριο Νοταρά, επίσκοπο της Κορίνθου.  Στην συνέχεια αναχώρηση για τη βόρεια πλευρά του νησιού. Θα δούμε τον Όρμο της Λάμπης με τα πολύχρωμα βότσαλα ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Θα συνεχίσουμε για την παραλία του Κάμπου όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο και να γευματίσουμε. Επιστροφή στην Σκάλα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : 21/6 ΠΑΤΜΟΣ– ΛΕΙΨΟΙ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και  προαιρετικά αναχώρηση με το καραβάκι για τους Λειψούς μια στοιβάδα νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Η Λιψος το κύριο νησί έχει ένα πανέμορφο και γραφικό οικισμό με λευκά σπίτια και μπλε παράθυρα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τον γαλάζιο τρούλο και στην συνέχεα επίσκεψη στην Παναγία του Χάρου που ονομάστηκε έτσι επειδή στην θαυματουργή εικόνα η Παναγία κρατά τον Εσταυρωμένο Χριστό νεκρό. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στην διάσημη παραλία Λιεντού αλλά και σε άλλες πολύ γνωστές. Το φαγητό μας μπορούμε να το απολαύσουμε στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες.  Επιστροφή στην Πάτμο. Το βράδυ θα επισκεφτούμε την Χώρα για μια βόλτα.  Διανυκτέρευση.

5 ΗΜΕΡΑ: 22/6 ΠΑΤΜΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση  για την Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην χώρα όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα του Οσίου Χριστοδούλου του κτήτορος της Ιεράς Μονής και θα επισκεφτούμε το Μουσείο.  Στην συνέχεια αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Το μοναστήρι του Ευαγγελισμού βρίσκεται στο νοτιοδυτικό πλευρό της Χώρας. Έχει πανοραμική θέα στον Κόλπου των Κήπων. Η μονή ήταν αρχικά μικρό εκκλησάκι ερημητήριο μέχρι το 1613, όταν ένας ηγούμενος από το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη, ο Νικηφόρος, ανακαίνισε το κτήριο και το αφιέρωσε στον Λουκά τον Ευαγγελιστή. Το 1937 προστέθηκαν νέα κτίσματα από τον καλόγερο Αμφιλόχιο Μακρή ο οποίος και ίδρυσε τη μονή του Ευαγγελισμού.  Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Χώρα ( μοναστήρι καλογραιών στη Χώρα που ιδρύθηκε το 1607 από τον ηγούμενο της μονής του Αγίου Ιωάννη, Παρθένιο Πανγκώστα), τον Μοναστηριακό Ναό της Παναγίας της Διασώζουσας με την θαυματουργή εικόνα. Μετά από όλα αυτά θα κατεβούμε στην παραλία του Γροίκου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ακρωτήριο,  στην άκρη του οποίου βρίσκεται ένας βράχος σε σχήμα κώνου και μια σπηλιά με λαξευμένα σκαλοπάτια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και μπάνιο στην πανέμορφη παραλία. Στην επιστροφή προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην  θέση Λουκάκια που ευρίσκεται στην περιοχή Σάψιλα. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι του οποίου κτήτωρ και  ιδρυτής είναι ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου αρχιμ. Αντίπας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό.  Επιστροφή στην Σκάλα και χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πλοίο 23:30 και απόπλους για Πειραιά.

6ΗΜΕΡΑ : 23/6  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη το πρωί στις 08:30 στο λιμάνι του Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  250 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 350 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν στο λιμάνι του Πειραιά και όλες τις τοπικές μετακινήσεις στο νησί
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο CHRIS στην Σκάλα μπροστά στην θάλασσα   https://www.patmoschrishotel.com
  • Πρωινά σε μπουφέ
  • Εισιτήρια πλοίων Πειραιά – Πάτμο – Πειραιά με τη Bluestar αντίστοιχα.
  • Τις ξεναγήσεις- περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό- συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *