17-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΑΙΤΩΛΙΚΟΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΑΣΤΑΚΟΣ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ

1Η ΜΕΡΑ (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4 ) : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ- ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Καμάρα και περνώντας την Εγνατία Οδό και Ιόνιο Οδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν φτάνουμε  στο Αιτωλικό, την νερένια πόλη, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα. χρόνος ελεύθερος για να γευμα και προσκύνημα στην Παναγιά την Παζαρίτισσα με την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, το ξυλόγλυπτο τέμπλο της Εκκλησίας και ο Ιερός Επιτάφιος έργο του 12ου αι., που φέρεται από την παράδοση να έχει κεντηθεί από τρεις παρθένες, με χρυσά και μεταλλικά και μεταξωτά νήματα, διαφόρων αποχρώσεων, και οι οποίες παρθένες, αμέσως αφού τον τελείωσαν το κέντημά του, πέθαναν. Αναχώρηση για το Μεσολογγι. Επίσκεψη στο μουσείο Οικογενείας Τρικούπη και του Κ. Παλαμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια, γευμα και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στην Ναύπακτο για να συμμετέχουμε στο ομορφότερο έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής κρατά απ’ την δεκαετία του ’50. Οι Επιτάφιοι των ενοριών της πόλης ξεκινούν από τους ιερούς ναούς ( Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής ) και κατευθύνονται στο κέντρο της Ναυπάκτου, μπροστά στο λιμάνι. Εκεί, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν φροντίσει να σβήσουν τα φώτα του δρόμου και να ανάψουν φωτιές στις πολεμίστρες του λιμανιού, αλλά και στο νερό. Ένας μεγάλος φλεγόμενος σταυρός στη μπούκα του λιμανιού κάνει το σκηνικό ακόμη πιο επιβλητικό. Πυροτεχνήματα και δεκάδες φαναράκια φωτίζουν τον ουρανό. Μετά το τέλος επιστροφή στο Μεσολόγγι. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ( Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 18/4 ) : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

Πρόγευμα και πρώτη μας στάση το Μέγα Σπήλαιο που προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Προσκύνημα και περιήγηση της Μονής. Στην συνέχεια  θα επισκεφτούμε  τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών που είναι ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης. Βρίσκεται στο λόφο του Καπή, 500 μέτρα από το κέντρο των Καλαβρύτων. Μετά ακολουθει επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είναι ιστορικό μουσείο που βρίσκεται στα Καλάβρυτα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Ελεύθεροι στην πολη για γευμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κατέβουν στο Διακοφτό με το τραινάκι του Οδοντωτού κάνοντας μια ωραία διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Βουραικού. Στην συνέχεια προσκύνημα στην εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής που είναι κτισμένη μέσα σε βράχο πάνω από το λιμάνι της πόλης (Ζωοδόχος Πηγή) και παλιά ήταν μονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ( ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 19/4 ) :  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Χριστός Ανέστη!!! Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ι.Μ.Αγ. Συμεών. Το Μοναστήρι τ΄ Αι Συμιού, καταφύγιο των Αρματολών του Ζυγού όπως το αποκαλούν. Το Ιστορικό Μοναστήρι απέχει περίπου εννέα χιλιόμετρα από την Πόλη. Είναι  Αγιορείτικου ρυθμού και άρχισε να χτίζεται το 1740 μ.Χ. προσκύνημα στον Ιερό χώρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και Εορταστικό πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στον κήπο τον Ηρώων όπου έχουν θαφτεί πολλοί γνωστοί και άγνωστοι ήρωες ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο μας και όσοι επιθυμούν επίσκεψη στην Τουρλιδα. Ένα νησάκι, 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου και συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο. Ο δρόμος, που ξεκινά από το λιμάνι και διασχίζει τη λιμνοθάλασσα, θα σας χαρίσει μια μαγευτική διαδρομή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και πεζοί. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις Τουρλίδες. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολη. Διανυκτέρευση.

4ΗΜΕΡΑ( 20/4 ΔΕΥΤΕΡΑ) : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΣΤΑΚΟΣ- ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ –  ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ι.Μ. Παναγίας Λεσινιωτισσας. Χτίστηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1595 και σύμφωνα με παλιές μαρτυρίες, οι χριστιανοί χωρικοί βρήκαν την εικόνα της Θεοτόκου στην αιωνόβια ελιά του μοναστηρίου και τη μεταφέρουν στην εκκλησία του χωριού τους «Εισόδια της Θεοτόκου» που εκείνη την εποχή ήταν μετόχι του Πανάγιου Τάφου και σώζεται έως σήμερα ως βυζαντινό μνημείο απείρου κάλους. Μάταια όμως διότι με το ξημέρωμα η εικόνα εμφανιζόταν στο νησάκι που είχε διαλέξει ως κατοικία της. Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού έφτιαξαν στην αρχή ένα εικονοστάσι και αργότερα έχτισαν στη θέση της αγριελιάς την πρώτη εκκλησία. Προσκύνημα και στην συνέχεια άφιξη στον Αστακό. Παράλια κωμόπολη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα. Ακολουθει επίσκεψη στην όμορφη Αμφιλοχία που είναι χτισμένη στο πιο εσωτερικό σημείο του όρμου του Αμβρακικού κόλπου αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους. Γευμα εξ ιδίων και η εκδρομή μας θα κλείσει με βόλτα και καφεδάκι στην Λίμνη Ζηρού. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 240 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τις διαμονές στο ξενοδοχείο μέσα στο Μεσολόγγι Β΄κατ. LIBERTY HOTEL
  • 3 πρωινά σε μπουφέ
  • 3 γεύματα ( Μ. Παρασκευή νηστίσιμο δείπνο, Μ. Σάββατο δείπνο και Κυριακή του Πάσχα εορταστικό γεύμα)
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , ο οδοντωτός (10 ΕΥΡΩ)

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *