17-19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ-ΧΟΡΤΟ-ΤΡΙΚΕΡΙ -ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ- ΜΗΛΙΝΑ -ΛΑΥΚΟ

1η ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ – ΧΟΡΤΟ

Αναχώρηση 07:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις συνεχίζουμε για την  Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής. Η Ιερά Μονή λειτούργησε μέχρι το 1914 ως ανδρική, οπότε έκλεισε και έμεινε κλειστή για 70 χρόνια. Η αγάπη όμως προς τη Μονή των κατοίκων της Συκής, εύρισκε τρόπους, έστω και στοιχειώδους συντηρήσεώς της. Περιήγηση και συνεχίζουμε  για την Αργαλαστή κεφαλοχώρι της περιοχής. Τα νεοκλασικά αρχοντικά, η ωραία πλατεία, ο ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (βασιλική 1886), με το επιβλητικό μαρμάρινο κωδωνοστάσιο ύψους 25 μ. και το κτίριο του “Ελληνικού Σχολείου” εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Στην συνέχεια άφιξη στο Χόρτο. Ο παραθαλάσσιος οικισμός είναι γραφικός και το τοπίο μαγευτικό με τις κατάφυτες πλαγιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «LEDA», κτισμένο σ’ ένα καταπράσινο φυσικό λιμανάκι σε έκταση 30 στρεμμάτων με δική του αμμουδερή παραλία. Δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ : ΜΗΛΙΝΑ – ΤΡΙΚΕΡΙ – ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Τρίκερι, παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο να αγναντεύει το πέλαγος. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα ωραία σπίτια και τις εκκλησίες, όπως η Αγία Τριάδα όπου υπάρχει επιχρυσωμένος θρόνος που ανήκε, κατά την παράδοση, στον Ναπολέοντα. Συνεχίζουμε για τον Αλογόπορο. Με τα τοπικά σκάφη θα περάσουμε στο Παλαιό Τρίκερι, το όμορφο νησάκι στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τους χαμηλούς καταπράσινους λόφους. Εδώ δεν κυκλοφορούν οχήματα και έτσι θα χαρούμε τους περιπάτους στο γραφικό οικισμό και γιατί όχι να κάνουμε μια πορεία μέχρι τη Μονή της Ευαγγελιστρίας. Γεύμα στις ταβέρνες και επιστροφή στο Χόρτο με τον ίδιο τρόπο. Στάση για καφέ όσοι επιθυμούν στην πανέμορφη Μηλινα.  Δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΛΑΥΚΟ – ΠΡΟΜΥΡΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λαύκο. Μεσόγειο το χωριό προσφέρει μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Τα πετρόχτιστα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και η εκκλησία της Παναγίας (1887) με το αξιόλογο νεοκλασικό καμπαναριό στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Συνεχίζουμε για το επίσης παραδοσιακό χωριό Προμύρι με τα πετρόχτιστα και εδώ σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την εκκλησία της Παναγίας με αξιόλογα λιθανάγλυφα. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

 ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:  170 ΕΥΡΩ

ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ 160 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 235 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • 2 διαν/σεις στο LEDA HOTEL 4****  (http://www.ledahotel.gr)
  • 2 προγεύματα + 2 δείπνα σε μπουφέ
  • Την 1  βραδιά με ζωντανή Ελληνική μουσική
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
  • Tο καραβάκι στο Π. Τρίκερι
  • ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά κλπ

ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ!!!