16-19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

1η  μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ

Αναχώρηση στις 07:00. Παίρνοντας την εθνική οδό και με καθοδόν στάσεις συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους (15:30) για την Τήνο. Άφιξη στο νησί, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη Χώρα. Διανυκτέρευση.

2η  μέρα : ΤΗΝΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Αναχώρηση για το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης, Κοινωνία. Ακολούθως θα ξεκινήσουμε για το γύρο του νησιού. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Ησυχαστήριο, ναός της αγίας, η κάρα της, ναός της Ζ.Πηγής, έκθεση εργόχειρων). Αναχώρηση και περνώντας από τα όμορφα χωριά Κέχρος, Κάμπο, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουμε για το παραλιακό χωριό Πάνορμο. Γεύμα εξ’ ιδίων στα παραλιακά ταβερνάκια. Στην επιστροφή για τη Χώρα και θα επισκεφθούμε εργαστήριο – μονάδα παραδοσιακών γλυκών Τήνου,  για να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά και τα λουκούμια με τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην γραφική Χώρα με τα στενά γραφικά σοκάκια. Διανυκτέρευση.

3ημέρα: ΤΗΝΟΣ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ)

Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το Σκευοφυλάκιο,  το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε προαιρετική εκδρομή στο νησί της Σύρου ή της Μυκόνου ή της Άνδρου ή της Πάρου ή της Νάξου ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων. Όσοι δεν πάνε σε κάποιο νησί μπάνιο νωρίς το μεσημέρι σε κοντινή παραλία. Επιστροφή στην Τήνο. διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος στην όμορφη Χώρα και αναχώρηση για το λιμάνι της Τήνου και απόπλους (10:50) για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν  και με καθοδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • 270  ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
 • 245 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
 • ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  340 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο ( το λεωφορείο θα είναι μαζί μας και στο νησί)
  • Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 3 διαμονές στο επιλεγμένο ξενοδοχείο LITO HOTEL
  • 3 πρωινά
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟ – ΡΑΦΗΝΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.