13-14-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-Ι.Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ-ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ-ΣΥΡΡΑΚΟ- ΑΓΝΑΝΤΑ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Ι.Μ.ΤΣΟΥΚΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ

Αναχώρηση στις 7:00 και παίρνοντας την Εγνατία Οδό στάση καθοδόν για καφεδάκι άφιξη στο χωριό Ελληνικό όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο του γνωστού γλύπτη Παπαγιαννη. Ακολουθει επίσκεψη στην  Μονή Τσούκας, αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο, σε υψόμετρο 760 μέτρων. Σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Β’ Άγγελο, καταστράφηκε το 1736 και ανακαινίσθηκε το 1779. Αφού περιηγηθούμε στην μονή αναχώρηση για τα Πραμαντα. Καθοδόν στάση για γευμα. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς, αγναντεύοντας από μακριά τον μεγαλύτερο καταρράκτη στα Βαλκάνια ύψους 330μ. Κλείνουμε την μέρα μας με προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στο κρησφύγετο του θρυλικού Κατσαντώνη, τον τόπο που δημιούργησε το πρώτο επαναστατικό του σώμα ο Καραϊσκάκης με τον Μπακόλα, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το μοναστήρι είχε λειτουργήσει από την αντίσταση και ως νοσοκομείο στην κατοχή από τους Γερμανούς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΜΑΝΤΑ – Ι.Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ – ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ – ΣΥΡΡΑΚΟ

Πρόγευμα και  ξεκινάμε για το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, αυτό της Παναγίας της Κηπίνας (1212 μ.χ). Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, χωριό απερίγραπτης ομορφιάς και τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ. Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Αργότερα θα γνωρίσουμε το Συρράκο με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος. Αν σταθεί εφικτό θα δούμε το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείου μας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΜΑΝΤΑ -ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ -ΆΓΝΑΝΤΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το  καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας με τις όμορφες λιμνούλες που σχηματίζονται από το ποτάμι που κυλάει μέσα του. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Άγναντα όπου θα θαυμάσουμε  έναν από τους πολλούς νερόμυλους που υπάρχουν στα Τζουμέρκα. Αφού δούμε τη νεροτριβή και τα μαντάνια στην Άγναντα, συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων το θρυλικό γεφύρι της Πλάκας. Το γεφύρι στήθηκε από την αρχή με την καθοδήγηση των καθηγητών και φοιτητών του Πολυτεχνείου. Χρόνος ελεύθερος σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.   

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 195 ΕΥΡΩ

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 150 ΕΥΡΩ

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ 140 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά και τις μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • 2 διαμονές στο ξενοδοχείο TZOUMERKA HOTEL στα Πράμαντα 
  • 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ειδικό φόρο διαμονής του ξενοδοχείου
  • Αρχηγό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  •  Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 33 ΑΤΟΜΑ

Leave a Reply