12-16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ

ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΒΑΡΣΩΝ – ΤΡΙΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 07:00. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στην Τρίπολη. Αν μας επιτραπεί επίσκεψη στην Μονή των Βαρσών, ίσως την σημαντικότερη Μονή της Αρκαδίας. Μετά το προσκύνημά μας άφιξη στο ξενοδοχείο.  Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πολη. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ– ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για να γνωρίσουμε τις γειτονιές των Ηρώων του ΄21 και όχι μόνο. Πρώτος μας σταθμός, μέσα από μια απολαυστική διαδρομή, το Χρυσοβίτσι, ένα από τα ορεινότερα χωριά της Πελοποννήσου. Εδώ λειτουργεί το μουσείο δασικής ιστορίας στο ιστορικό κτίριο που μέχρι το 1972 ήταν εργοστάσιο ξυλείας. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε έναν αρχέγονο τόπο, το μοναδικό Αρκουδόρεμα, λημέρι του Κολοκοτρώνη, αλλά και λημέρι των νυμφών και των θεαινών. Εφτά χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκεται το μοναδικό Λιμποβίσι, το χωριό που γέννησε τον Θ. Κολοκοτρώνη. Το ανακαινισμένο πατρικό του γέρου του Μοριά και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με τη μακραίωνη ιστορία της, αποτελούν προσκυνηματικούς τόπους για μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Συνεχίζουμε για ναεπισκεφθούμε την ιστορική Στεμνίτσα (Αρχαία Υψούς) που γνώρισε μεγάλες δόξες κατά την επανάσταση του 1821. Τη μοναδική ατμόσφαιρα του χωριού συνθέτουν τα μεγαλοπρεπή πυργόσπιτα, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και οι βυζαντινές και μεταβυζαντικές εκκλησίες και οι πέτρινες κρήνες, που κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Σημείο αναφοράς για το χωριό το πέτρινο καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, που διακρίνεται από μακριά, στην κεντρική, πέτρινη πλατεία του χωριού.  Πριν φτάσουμε στον επόμενο σταθμός προσκύνημα στην  Μονή Αιµυαλών το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου όπως αποκαλούν οι ντόπιοι. Αναχώρηση για επίσκεψη στην θρυλική Δημητσάνα, γενέτειρα του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Γρηγορίου του Ε΄. Η Ιερατική Σχολή της υπήρξε λίκνο γραμμάτων και τεχνών κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, δημιουργώντας τον θρύλο του Κρυφού Σχολειού. Θα επισκεφθούμε το μουσείο Υδροκίνησης, όπου θα δούμε μύλους άλεσης σιτηρών, μπαρουτόμυλο, νεροτριβή και το βυρσοδεψείο. Ελεύθερος χρόνος για εκλεκτό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΠΟΛΗ– ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ – ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

Πρωινό και επίσκεψη  στην Καρύταινα, χαρακτηρισμένη και ως «Τολέδο της Ελλάδας». Πάνω από τον γραφικό οικισμό δεσπόζει το ενετικό φρούριο που ίδρυσε ο Γοδεφρείδος Βιλλεαρδουίνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμετην Ανδρίτσαινα και το ναό του ΕπικούριουΑπόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας (14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας), έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου που επίσης φιλοτέχνησε τον Παρθενώνα. Χρονος ελευθερος για γευμα σε καποιο από τα χωριά. Επιστροφή και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΠΟΛΗ– ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑΣ- ΛΕΒΙΔΙ –ΒΥΤΙΝΑ- ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το σπήλαιο Κάψια το οποίο κατατάσσεται στα ποιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Ξενάγηση και στην συνέχεια άφιξη  στο ιστορικό Λεβίδι. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά του σοκάκια. Θα συνεχίσουμε κάνοντας μια στάση στην Βυτίνα Χτισμένη στις παρυφές του ελατοδάσους του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1033 μέτρα, η Βυτίνα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας. Αναχώρηση για τα Λαγκάδια που παλιά τα αποκαλούσαν το “κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”, γιατί φαίνεται σαν να κρέμεται πάνω από ένα άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα. Τα Λαγκάδια χωρίζονται στην Πάνω και την Κάτω Γειτονιά. Ο Κάτω Μαχαλάς βρίσκεται σε μια κατάφυτη ρεματιά που κυλά το Λαγκαδιανό ποτάμι, του Τουθόα κατά τον Παυσανία, που αποτελεί παραπόταμο του Λάδωνα ενώ ο Πάνω Μαχαλάς ξεχωρίζει για την γραφικότητά του και την μοναδική πανοραμική θέα που προσφέρει στον επισκέπτη. Πιθανόν, πήραν το όνομά τους από τις τέσσερις χαράδρες που αυλακώνουν την περιοχή ενώ υπάρχουν πετρόχτιστα καλντερίμια που ενώνουν τις 18 συνοικίες. Από αυτή την μορφολογία του εδάφους έλαβαν το όνομά τους τα Λαγκάδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΤΡΙΠΟΛΗ– ΤΕΓΕΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τεγέα, την σημαντικότερη πόλη της Αρκαδίας κατά την αρχαιότητα. Θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο που είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας μας και ένα από τα πρώτα της ελληνικής επαρχίας και πλέον, εντυπωσίαζει με τα πρωτοποριακά ψηφιακά συστήματα που φιλοξενεί, πολλά εκ των οποίων είναι μοναδικά στην Ελλάδα και τα ερείπια του Ναού της Αλέας Αθηνάς, που ήταν από τους λαμπρότερους ναούς της Πελοποννήσου & ο δεύτερος σε μέγεθος. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Επιστροφή στην πολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

270€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

255€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 390€

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ALEX HOTEL στο κέντρο της Τρίπολη
  • 4 πρωινά
  • περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Ειδικό φόρο διαμονής

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ποτά, επιπλέον γεύματα, φιλοδωρήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€