1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ – ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση στις 07:30 και κάνοντας την απαραίτητη στάση άφιξη στην Καλά Νερά. Παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου που ιδρύθηκε το 1928. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Στην συνέχεια στάση για βόλτα και καφεδάκι στην Αφησσο. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του, είχαν σταματήσει στην Άφησσο για να ανεφοδιαστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους στην αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Η πλατεία του χωριού ονομάζεται “Αργοναύται”, προς τιμήν αυτού του μύθου. Επιστροφή στον Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην όμορφη πολη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ :  ΤΡΙΚΕΡΙ – ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ- ΠΑΛΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ- ΛΑΥΚΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Τρίκερι, παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο να αγναντεύει το πέλαγος. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα ωραία σπίτια και τις εκκλησίες, όπως η Αγία Τριάδα όπου υπάρχει επιχρυσωμένος θρόνος που ανήκε, κατά την παράδοση, στον Ναπολέοντα. Συνεχίζουμε για τον Αλογόπορο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και στην συνέχεια με τα τοπικά σκάφη θα περάσουμε στο Παλαιό Τρίκερι, το όμορφο νησάκι στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τους χαμηλούς καταπράσινους λόφους. Εδώ δεν κυκλοφορούν οχήματα και έτσι θα χαρούμε τους περιπάτους στο γραφικό οικισμό και γιατί όχι να κάνουμε μια πορεία μέχρι τη Μονή της Ευαγγελιστρίας. Γεύμα στις ταβέρνες και επιστροφή στον Βόλο κάνοντας μια στάση για καφέ στο Λαύκο. Τα πετρόχτιστα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και η εκκλησία της Παναγίας (1887) με το αξιόλογο νεοκλασικό του, καμπαναριό στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΚΙΣΣΟΣ- ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

Πρόγευμα και επίσκεψη σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου τον Κισσό. Ο Κισσός είναι ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο. Παντού υπάρχουν καστανιές και πλατάνια που τα σκεπάζουν κισσοί. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η εκκλησία της Αγ.Μαρίνας  που θεωρείται η πιο όμορφη εκκλησία στο Πήλιο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι. Στην συνέχεια άφιξη στον Αγ. Ιωάννη. Κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου, χτισμένος πάνω σε μία μοναδική παραλία με λευκά μαργαριταρένια βότσαλα.  Σμαραγδένια νερά και κόκκινες στέγες που χάνονται στο βαθύ πράσινο της πλαγιάς συμπληρώνουν το γοητευτικό τοπίο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γευμα. Στην επιστροφή στάση στο μπαλκόνι του Πηλίου στη Μακρυνίτσα. Βόλτα μέχρι την κεντρική πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και μαρμάρινη κρήνη με τις 4 χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό. Καφεδάκι με θέα τον Παγασητικό. Επιστροφή στον Βόλο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ –Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και όσοι επιθυμούν επίσκεψη στο Μουσείο Στέγης και Τοιχοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (πλινθοκεραμοποιίας) και στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου Στην συνέχεια αναχώρηση για την παραλία της Ν.Αγχιαλου και χρόνος για μπάνιο και γευμα. Αναχώρηση για την Αμαλιαπολη. Γνωστή και ως Μιτζέλα, είναι παραθαλάσσιο χωριό του δυτικού Παγασητικού κόλπου. Αξιοθέατο του χωριού αποτελεί ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που θεμελιώθηκε το έτος 1856, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε το έτος 1872, σε σχέδιο που εικάζεται ότι εκπόνησε ο αρχιτέκτονας Λύσανδρος Καυτατζόγλου. Χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στην πολη μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:  170 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 235 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • 3 διαν/σεις στο Βόλο
  • 3 προγεύματα
  • Καράβι ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ – ΠΑΛΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ- ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
  • ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, τρενάκι, κλπ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *