1-4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΥΡΙΟ – ΚΥΘΝΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί. 06:30. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στο λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο πλοίο και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Κύθνο. Σε αντίθεση με τα άλλα κυκλαδονήσια η Κύθνος διατηρεί ανέπαφη την άγρια ομορφιά της, παραμένει αυθεντική, φιλόξενη και γοητευτική μέσα στην απλότητά της. Διατηρεί ακόμη τα ήθη και τα έθιμα της και οι Κυθνιώτες έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για τους επισκέπτες του νησιού. Σε λιγότερο από 2 ώρες φτάνουμε στο  Μέριχα, το βασικό λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα Λουτρά, παραθεριστικό κέντρο με πολύ καλή υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ

Αναχώρηση για το χωριό των Δρυόπων που οι ντόπιοι το ονομάζουν Σύλλανα ή χωριό ή απέναντι γειτονιά του, ο Γαλατάς είναι γεμάτος με πανέμορφες εκκλησιές, όπως η επιβλητική Αγία Άννα και ο εξαιρετικός Άγιος Μηνάς, στον οποίο υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης αξίας και δεσποτικός θρόνος σπάνιας λαϊκής τέχνης. Στη Δρυόπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων στα παλιά χρόνια και το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιωργή. Περιλαμβάνει ευαγγέλια, εικόνες και σταυρούς 18ου και 19ου αι., χάλκινα και επίχρυσα εκκλησιαστικά σκεύη, ξυλόγλυπτα, επιτάφιο 18ου αι. με απεικονίσεις της ζωής του Χριστού και ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο. Επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφυκι. Συνεχίζοντας προς νότο θα φτάσουμε στον Αγ. Δημήτριο στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Μπάνιο – γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ

Αναχώρηση για την χώρα πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τις στοές, τα πέτρινα σπίτια με το κυκλαδίτικο στοιχείο, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613,τον ναού του Σωτήρα με τέμπλο του 17ου αιώνα και την παλαιότερη εκκλησία του νησιού της Αγίας Τριάδος. Θα πιούμε τον καφέ μας και να απολαυσουμε την μαγεία και την απλότητα της Χώρας. Στην συνέχεια άφιξη στο Μεριχα όπου με θαλάσσια ταξί όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στην πιο φημισμένη παραλία της Κύθνου την Κολώνα για μπάνιο. Χρόνος ελεύθερος και γευμα εξ ιδίων.  Χρόνος για να προσκυνήσουμε την εκκλησία των Άγιων Ακίνδυνων που  είναι οι 5 μάρτυρες που θεωρούνται προστάτες λιμανιών και καραβιών. Ο Μέριχας τιμάει μεγαλοπρεπώς τη μνήμη τους στις 2 Νοεμβρίου. Ένα μεγάλο πανηγύρι στήνεται στο λιμάνι την ημέρα αυτή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ επίσκεψη στην Δρυοπιδα.  Διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρόνος ελεύθερος βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ή και λίγο πιο μακριά της Αγίας Ειρήνης όπου τους καλοκαιρινούς μήνες τελούνται πολλοί γάμοι ή  για ένα  πρωινό μπάνιο στα ιαματικά νερά των Λουτρών. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Παναγιά της Κανάλας με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα βόλτα και καφέ. Αναχώρηση για το Μεριχα Γευμα εξ ιδίων και επιβίβαση στο πλοίο (15:30) για Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο και κάνοντας τις απαραίτητες  στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

245 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

230 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ Ή ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΔΙΧΩΡΟ)

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 350 ΕΥΡΩ (ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ )

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Την διαμονή στο ξενοδοχείο Meltemi 3*  στα ΛΟΥΤΡΑ με πρωινό
  • Τα εισιτήρια Λαύριο -Κύθνο -Λαύριο
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, καραβάκι Κολώνας, Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό