1-2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΦΡΑΓΜΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΠΛΑΖ ΠΕΖΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟΥ-ΠΥΛΗ –ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΡΟΠΩΤΟΥ-ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

1Η ΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΡΟΠΩΤΟΥ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αναχώρηση στις 07:30 και κάνοντας την  απαραίτητη στάση άφιξη στο χωριό Πύλη για να θαυμάσουμε το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας το οποίο έκτισε το 15ο αιώνα ο Αγ. Βησσαρίων. Ακολουθει επίσκεψη στον ναός της Πόρτα-Παναγιάς. Η μονή που ήταν αφιερωμένη στο όνομα της Ακαταμάχητου Θεοτόκου ιδρύθηκε το 1283 από τον σεβαστοκράτορα Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα, νόθο γιο του δεσπότη της Ηπείρου Μιχαήλ Β΄ Δούκα και διαλύθηκε στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό και όμορφο το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους 2 τεχνητούς καταρράκτες που στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων. Ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει δημιουργεί μία πανέμορφη εικόνα που προκαλεί δέος. Ακολουθει επίσκεψη στο χωριό Ροπωτό ή Ροποτό Τρικάλων, που κατάπιε η γη και την εκκλησία της Παναγίας της Θεοτόκου που έχει κλίση, από τις καταστροφικές κατολισθήσεις. Η εκκλησία από την μανία της φύσης, κύλησε, μα περιμένει εντυπωσιακή και χωρίς μεγάλες καταστροφές. Το θέαμα φοβίζει και ζαλίζει. Στο εσωτερικό της ένα ψηφιδωτό, στο κέντρο ακριβώς της εκκλησίας, μαγνητίζει το βλέμμα. Ακολουθει γευμα σε ταβέρνα της περιοχής. Άφιξη στην Καρδίτσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πολη όπου μπορείτε να περπατήσετε στην πλατεία με τα αγάλματα των μουσών που κάποτε διακοσμούσαν την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, το άγαλμα του Γ. Καραϊσκάκη, το  ξενοδοχείο Αρνη και φυσικά το Πάρκο Παυσίλυπο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΠΕΖΟΥΛΑ-Ι.Μ.ΠΕΤΡΑΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γύρο της λίμνης Πλαστήρα. Πρώτη μας στάση η πλαζ Πεζούλας όπου μπορούμε να απολαυσουμε προαιρετικά μια βόλτα στην λίμνη με τα ενοικιαζόμενα υδροποδηλατα, να περπατήσουμε στις όχθες της αλλά ακόμα και να κολυμπήσουμε στα καθαρά νερά της. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε και θα φωτογραφηθούμε σε ένα από τα ομορφότερα φράγματα.  Η πραγματοποίηση του έργου αλλά και η υλοποίηση της ιδέας του Νικολάου Πλαστήρα ολοκληρώθηκε το 1959. Το Φράγμα μήκους 220μ. συγκράτησε τα νερά του Ταυρωπού, τα οποία κάλυψαν το οροπέδιο της Νεβρόπολης και δημιούργησαν τη λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού). Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε το μεγάλο αυτό έργο καθώς και το υπέροχο τοπίο. Ψώνια στα όμορφα μικρά μαγαζάκια και πάγκοι που έχουν στήσει οι ντόπιοι παραγωγοί κατά μήκος του φράγματος. Στην συνέχεια άφιξη στην πλαζ Λαμπερού για γευμα εξ ιδίων. Ακολουθει επίσκεψη στην Μονή Πέτρας Καταφυγίου. Κτισμένη στις παρυφές των Αγράφων, έλαβε την επωνυμία της από το βράχο στο επίπεδο του οποίου βρίσκεται. Η μονή συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα πέντε σημαντικότερα μοναστήρια των Αγράφων. Προσκύνημα και περιήγηση στον χώρο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

75 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

65 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

105 ΕΥΡΩ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • την διαμονή στο υπέροχο ξενοδοχείο ΚΙΕRION στην Καρδίτσα
  • πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
  • αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
  • Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ,ποτά, εισόδους σε μουσεία, κλπ