ΠΑΣΧΑ 14-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΤΡΑ -ΑΙΓΙΟ-ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ -ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ-ΓΑΣΤΟΥΝΗ-ΤΕΜΕΝΗ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

1Η ΜΕΡΑ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4 ): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΤΡΑ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση στις 7:30 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην Πάτρα.  Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο με νηστίσιμα και το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου στην Ναύπακτο. Εντυπωσιακό το έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο στην Ναύπακτο τη Μεγάλη Παρασκευή. Η περιφορά των επιταφίων με χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν και να φθάνουν στο «φλεγόμενο» λιμάνι.. Το έθιμο όπως το βλέπουμε σήμερα ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘50. Η πολυπληθής τότε ομάδα των ψαράδων του λιμανιού έδινε το δικό της στίγμα στη σημαντική αυτή ημέρα για την χριστιανοσύνη. Κατά την περιφορά των δύο επιταφίων (σ.σ. Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής), «στόλιζαν» τις πολεμίστρες του λιμανιού με εκατοντάδες αναμμένες δάδες προσδίδοντας έτσι μια επιπλέον κατανυκτική πινελιά στο ήδη πένθιμο κλίμα. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ (Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4): ΠΑΤΡΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ –ΓΑΣΤΟΥΝΗ-ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση στις 08:00 για τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών  όπου με παραδοσιακό τρόπο γίνεται η Πρώτη Ανάσταση. Οι ιερείς σπάνε μπότια που ήσαν γεμισμένα με λουλούδια, ενώ από τον τρούλο του Ιερού Ναού πέφτουν ροδοπέταλα. Οι πιστοί ψαλνουν το  “Ανάστα ο Θεός Ημών” ενώ ο αρχιμανδρίτης τους ραίνει με μύρο! Ακολουθει επίσκεψη στο κάστρο Χλεμουτσι και το μουσείο. Το Μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι/Clermont στεγάζεται στον εσωτερικό περίβολο του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου, στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ηλείας, συμπληρώνοντας το μουσειακό και αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής. Αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί ένα ”ανοικτό μουσείο”, όπου το κέλυφος του μουσειακού χώρου συνιστά και το σημαντικότερο έκθεμά του. Στόχος είναι η προβολή της Φραγκοκρατίας στη μεσαιωνική Ελλάδα με έμφαση στη φράγκικη Ηλεία, μέσω του πλούσιου αρχαιολογικού αποθέματος, που προέρχεται κυρίως από ανασκαφές σε μεσαιωνικές θέσεις της περιοχής. Στην συνέχεια επισκεψη στην Γαστούνη οπου στην άκρη της πόλης βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ηλείας, ο ιερός ναός της Παναγίας της Καθολικής, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η ονομασία του οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι ήταν ο κεντρικός ναός της Γαστούνης, που υπήρξε το μεγαλύτερο οικιστικό κέντρο της Ηλείας και έδρα επισκοπής. Στην συνέχεια άφιξη στην Ανδραβίδα. Επίσκεψη στη Αγία Σοφία που βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης κωμόπολης και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κατάλοιπα που υποδηλώνουν ότι η Ανδραβίδα υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου της Αχαΐας. Από το ναό διατηρείται μόνο το τμήμα του

ιερού. Χρόνος για γευμα και επιστροφή στην Πάτρα.. Ξεκούραση και το βράδυ θα μεταβούμε στον Αγιο Ανδρεα όπου και θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Οσοι επιθυμουν μπορουν να παρακολουθησουν την Ανασταση στο εκκλησάκι πλάι στην θάλασσα κοντα στο ξενοδοχειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ( ΠΑΣΧΑ 16/4): ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ – ΤΕΜΕΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στον πολιούχο και προστάτη των Πατρών Άγιο Ανδρέα που υπήρξε ο μαθητής του Χριστού εκ του κύκλου των Δώδεκα Αποστόλων. Προσκύνημα στον παλιό και νέο ναό που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Δίπλα στον παλιό Ναό βρίσκεται το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Στη θέση του προϋπήρχε η πηγή της Δήμητρας στην οποία λειτουργούσε και μαντείο μόνο για αρρώστους. Η περιοχή της μαντικής πηγής ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας. Σύμφωνα με την παράδοση δίπλα σ” αυτή την πηγή σταυρώθηκε. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στον φάρο και καφεδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για τον οβελία. Πασχαλινό γευμα και διασκέδαση. Ξεκούραση και το απόγευμα  θα μεταβούμε στην Τέμενη στην πλατεία του χωριού όπου τελείται το έθιμο της καύσης του Ιούδα. Το έθιμο αναβιώνει από τον Πολιτιστικό Σύλλο­γο της περιοχής. Το βράδυ στην πλατεία μπροστά από την εκ­κλησία του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιείται θεατρικό δρώμενο που αναπαριστά τη δίκη του Ιούδα, του οποίου στο τέλος ρί­χνουν το ομοίωμα στη φωτιά ( αν πραγματοποιηθεί αλλιώς βόλτα στο Αίγιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ( ΔΕΥΤΕΡΑ 17/4) : ΠΑΤΡΑ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάστρο που χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα, επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού σε απόσταση 800 μέτρων περίπου από την ακτή. Στην συνέχεια μια τελευταία βόλτα στην πολη της Πάτρας ξεκινώντας από Σκάλες Αγίου Νικολάου και καταλήγοντας στην πλατειά Β.Γεωργιου. Χρονος για καφεδακι και επίσκεψη στο Αιτωλικό. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα. Προσκύνημα στην Παναγιά την Παζαρίτισσα με την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, το ξυλόγλυπτο τέμπλο της Εκκλησίας και ο Ιερός Επιτάφιος έργο του 12ου αι., που φέρεται από την παράδοση να έχει κεντηθεί από τρεις παρθένες, με χρυσά και μεταλλικά και μεταξωτά νήματα, διαφόρων αποχρώσεων, και οι οποίες παρθένες, αμέσως αφού τον τελείωσαν το κέντημά του, πέθαναν. Χρόνο για γευμα. Επιστροφή στην πολη μας το βράδυ.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ !!!   

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 230 ΕΥΡΩ

TO ATOMO ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 210 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 310 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
  • Διαμονή στο RODINI HOTEL στα ανακαινισμένα δωμάτια ( ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ )
  • 3 πρωινά σε μπουφέ
  • 3 γεύματα (Μ. Παρασκευή νηστίσιμο δείπνο, Μ. Σάββατο εορταστικό δείπνο και Κυριακή του Πάσχα εορταστικό γεύμα σε πλούσιο μπουφέ )
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Ειδικό φόρο διαμονής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *