Ημέρα 1η (30/6/22): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση 21:00  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις Άφιξη στον Πειραιά.

Ημέρα  2η ( 1/7/22):  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΜΟΡΓΟΣ

Επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 06:45 απόπλους για ταξίδι στο Αιγαίο και την όμορφη Αμοργός. Μετά  από  ταξίδι  7,5  ωρών  περίπου  φτάνουμε  στο  λιμάνι  της Αιγιαλης ώρα  14:15  περίπου.  Αποβίβαση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη Αιγιάλη. Ξεκούραση και το βραδάκι θα ανηφορίσουμε στα γραφικά Θολάρια με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τα ταβερνάκια. Χρόνος για βόλτα, φαγητό και  αν  είμαστε  τυχεροί  θα  πετύχουμε κάποιο  αυτοσχέδιο  γλεντάκι  με  κάποιους  τοπικούς οργανοπαίχτες. Επιστροφή στην Αιγιάλη, διαν/ση.

Ημέρα  3η ( 2/7/22) :  ΑΜΟΡΓΟΣ

Πρωινό και  θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάμε στην κοντινή παραλία του Αγ. Παύλου. Ελεύθεροι για μπάνιο, καφεδάκι και για όσους επιθυμούν από εδώ με βαρκάκι (έξοδα εξ ιδίων) μπορούν να περάσουν στο νησάκι Νικουριά και να απολαύσουν το μπάνιο τους στην υπέροχη θάλασσα. . Επιστροφή στην Αιγιάλη, Το μεσημέρι επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Άννας. Η άγρια ομορφιά των βράχων της, από τους οποίους είναι περιτριγυρισμένη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα τιρκουάζ και βαθύ μπλε νερά της και την ηρεμία που προσφέρει. Η Αγία Άννα, με την κινηματογραφική της αίγλη είναι μία από τις πιο διάσημες, «κρυφές» παραλίες της χώρας, αφού αποτέλεσε το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Στην συνέχεια αναχώρηση για το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού το 1.000 χρόνων Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας,  μοναδικό  δημιούργημα  της Αιγαιοπελαγίτικης  Μοναστηριακής  Αρχιτεκτονικής  χτισμένο  στο βράχο σε επιβλητική ορθοπλαγιά 300 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Επίσκεψη, φωτογραφίες και κατόπιν θα βρεθούμε στην γραφική Χώρα της Αμοργού. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια, δείτε τις εκκλησίες, πιείτε το καφεδάκι σας, απολαύστε το φαγητό σας και φωτογραφηθείτε. Επιστροφή το βράδυ στην Αιγιάλη, διαν/ση.

Ημέρα  4η (3/7/22) : ΑΜΟΡΓΟΣ –ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

 Πρωινό και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες  (έξοδα εξ’ ιδίων περίπου 15,οο€ κατ’ άτομο ) αναχώρηση με το τοπικό καραβάκι για ολοήμερη εκδρομή στα Κουφονήσια, την Πολυνησία της  Ελλάδας  όπως  ονομάζουν τα  μικρά νησάκια  που  βρίσκονται  ανάμεσα στην Αμοργό  και  τη  Νάξο.  Στη διαδρομή μας θα δούμε τη Δονούσα και τη Κέρο. Θα φτάσουμε στο Πάνω Κουφονήσι με τις υπέροχες παραλίες και  τα  γαλαζοπράσινα  νερά. Εδώ  θα  έχουμε αρκετές ώρες στη  διάθεση  μας    (γύρω  στις  7  ώρες) για  να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τις υπέροχες χρυσαφένιες ακρογιαλιές (Φοίνικα, Φανό, Πορί) με τα πόδια ή βαρκούλες που φεύγουν από το λιμάνι). Ακόμη περπατήστε στον οικισμό και απολαύστε ολόφρεσκο ψάρι στις ταβέρνες του νησιού. Το απόγευμα επιστροφή στην  Αιγιάλη, ξεκούραση, διαν/ση. Για όσους δεν ακολουθήσουν η μέρα θα είναι ελεύθερη να απολαύσουν τις βόλτες τους στην γραφική Αιγιάλη. Να ανακαλύψουν τις ομορφιές της  που είναι το πιο αναπτυγμένο κομμάτι της Αμοργού και κάνουν  το μπάνιο τους στα πεντακάθαρα νερά της ή όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει με βαρκούλα στην παραλία Λεβρώσος.

Ημέρα 5η (4/7/22) : ΑΜΟΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε το νότιο κομμάτι του νησιού τα χωριά Βρούτσης,  Αρκεσίνη, Κολωφάνα για να βρεθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής. Λίγος χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για την Χώρα. Eπίσκεψη όσοι επιθυμούν στους ανεμόμυλους της Χώρας, που περικλείουν αμφιθεατρικά το χωριό στο πέρασμα των αιώνων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμοργού όπου στεγάζεται στον “Πύργο του Γαβρά” (18ος αι.). Χρόνος για γευμα και στην συνέχεια επίσκεψη στο το παραδοσιακό χωριό  Λαγκάδα για βόλτα και καφεδάκι. Κατόπιν επιστροφή στην Αιγιάλη και  ώρα 19:55  απόπλους  για το λιμάνι του Πειραιά.

Ημέρα 6η (5/7/22) :   ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη περίπου στις 05:00 , επιβίβαση στο λεωφορείο  και επιστροφή στην πόλη μας πλημμυρισμένοι από τις  όμορφες εικόνες του απέραντου γαλάζιου.

Σημείωση!! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  • 290  ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • 260 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ  ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 380  ΕΥΡΩ ( ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην ΑΙΓΙΑΛΗ
  • 3 προγεύματα
  • τα εισιτήρια του καραβιού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΜΟΡΓΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, τις εισόδους σε μουσεία, επιπλέον γεύματα, κρουαζιέρες, κλπ.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€ ΜΕΧΡΙ 17/6 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *