forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

 

ΙΘΑΚΗ  

 

Μπορεί ένα ταξίδι να χαρίσει το μύθο και την αθανασία; Μπορεί, εάν ο προορισμός του είναι η Ιθάκη. Ο νόστος του Οδυσσέα: το περιπετειώδες και πολυτάραχο ταξίδι του ήρωα προς την πατρίδα του την Ιθάκη έκανε αυτό το νησί μυθικό, αθάνατο. Το μετέτρεψε σε σύμβολο, έμπνευση, καταφύγιο, με τη βοήθεια της μούσας των ποιητών, όπως του Καβάφη.

 

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...

 

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ –ΙΘΑΚΗ (450χλμ)

Αναχώρηση στις 06:00 από την ΚΑΜΑΡΑ και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στο λιμάνι του Αστακού. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση ( 12:15) για το νησί του Οδυσσέα. Άφιξη στο λιμάνι Πισαητος και από εκεί φτάνουμε στην όμορφη πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στον παραδοσιακό οικισμό που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, με το που πατούν το πόδι τους στην Ιθάκη. Βόλτα στο λιμάνι με το νεοκλασικό αρχοντικό Μέγαρο Δρακουλη και στα στενά σοκάκια με τις ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να γευτείτε τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού. Όσοι επιθυμούν περίπατος στα ενετικά κανόνια. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΙΘΑΚΗ ( ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ) (70χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Ξεκινώντας από την δυτική πλευρά του νησιού και περνώντας από την περιοχή Πηλικατα όπου τοποθετείται η πόλη του Οδυσσέα πρώτη μας στάση το χωριό Σταυρός. Εδω βρίσκετε και η προτομή του Οδυσσέα στο πάρκο της πλατείας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και στην συνέχεια άφιξη στο Αρχαιολογικό μουσείο με Αρχαιολογική Συλλογή  που περιλαμβάνονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του χωριού Σταυρός, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Πλατρειθιας άφιξη στο γραφικό λιμανάκι Φρίκες με τους δύο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους  που μοιάζουν με πολεμικά κάστρα - βίγλες για παρατήρηση, αποτελούσε στις αρχές του 20ού αιώνα το ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο του βόρειου τμήματος του νησιού. Επόμενη στάση μας το Κιονι. Στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και οδηγούν στην ακτή, περνώντας ανάμεσα από περιποιημένα σπίτια και ασπρισμένες αυλές γεμάτες γλάστρες με λουλούδια. Χρόνος ελεύθερος για γευμα και επίσκεψη σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στην άκρη της παραλίας του χωριού που είναι σύμφωνα με την παράδοση το σπίτι του Καραϊσκάκη. Σήμερα σώζονται μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι και τα ανοίγματα στις πόρτες και τα παράθυρα. Γυρίζοντας προς το Βαθύ θα επισκεφτούμε το χωριό Ανωγη όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τους τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους που φαίνονται δίπλα στο δρόμο γνωστά ως τα «Μενίρ» της Ανωγής. Εδώ θα δούμε και την εκκλησία του χωριόυ, Κοίμηση της Θεοτόκου, του 12ου αιώνα με αγιογραφίες από Βυζαντινούς καλλιτέχνες και το επιβλητικό βενετσιάνικο καμπαναριό ένα πραγματικό μνημείο. Τελευταία μας στάση το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας των Καθαρών, της πολιούχου της Ιθάκης. Σημείο αναφοράς για τους απανταχού της γης Ιθακησίους. Χτισμένη στη ΝΑ κορυφή του όρους Νήριτον, σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 15 χλμ. από το Βαθύ, πλουτεί ως θησαυρό πολύτιμο την ιερά εικόνα της πολιούχου του νησιού, Υπεραγίας Θεοτόκου της Καθαριωτίσσης. Προσκύνημα και περιήγηση της μονής. Επιστροφή στο Βαθύ, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΙΘΑΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα μουσεία του Βαθέως. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιθάκης στεγάζονται ευρήματα από το νότιο τμήμα του νησιού της Ιθάκης και ελάχιστα από το βόρειο. Το κτήριο του μουσείου κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960 ακολουθώντας τα τότε αρχιτεκτονικά πρότυπα. Το Ναυτικό-Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης (Ν.Λ.Μ.Ι.), άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες το 1997, με μια πλούσια συλλογή αντικειμένων, προσφορά των Ιθακησίων με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια. Λόγο της ημέρας θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου. Μετά την δοξολογία στη μητρόπολη  κατατίθενται στέφανα στο Ηρώο Πεσόντων και ακολουθει η μαθητική παρέλαση την οποία ανοίγει η Φιλαρμονική  Ιθάκης. Αναχώρηση για το λιμάνι του Πισαετου από όπου θα πάρουμε το καράβι (15:15) για τον Αστακό. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   139 ΕΥΡΩ ( ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ )

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  195 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

          ·        Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο

          ·        Τις περιηγήσεις  που αναφέρονται στο πρόγραμμα 

          ·        2 διαμονές στο Βαθύ ( Mentor Hotel ) 

          ·        Τα εισιτήρια των πλοίων ΑΣΤΑΚΟΣ– ΠΙΣΑΗΤΟΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ

          ·        2 πρωινά (μπουφέ)          

          ·        Ειδικός φόρος διαμονής 

          ·       Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

          ·        Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 


 


 


 

 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ

 

ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

 

ΒΟΛΟΣ

 

 

 

1Η ΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΛΟΣ – ΧΑΝΙΑ ( 245 χλμ)

Αναχώρηση στις 7:30 και κάνοντας την απαραίτητη στάση για καφέ άφιξη στην πολη  του Βόλου. Επίσκεψη στο Μουσείο Στέγης και Τοιχοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (πλινθοκεραμοποιίας). Έπειτα όσοι επιθυμούν επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και ελεύθερος χρόνος για περπάτημα στην παραλία με την  επιβλητική εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Γευμα  στην παραλία του Βόλου με  τα πολλά τσιπουραδικα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στα Χάνια. Ξεκούραση , δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ( 100χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό των Άνω Λεχωνιών από όπου όσοι επιθυμούν προαιρετικά θα επιβιβαστούν στο τρένο .  Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Άφιξη στις Μηλιές μετά από μια διαδρομή 90 περίπου λεπτών.  Στο ορεινό χωρίο Μηλιές με την εκκλησία των Παμμεγγιστών Ταξιαρχών κτίσμα του 1714 όπου θα περιηγηθούμε από κάτοικο του χωριού θα έχουμε  χρόνος ελεύθερο για καφέ. Επίσκεψη όσοι επιθυμούν  στο τοπικό μουσείο  με πολλές πληροφορίες για τη ζωή στο χωριό, την καθημερινή παραδοσιακή ζωή, τις καθημερινές ασχολίες των γυναικών, τη ζωή του αγρότη, τα τοπικά εργαστήρια, τα ήθη και έθιμα της περιοχής.  Ακολουθεί επίσκεψη στην γραφική Τσαγκαράδα με τον χιλιόχρονο πλάτανο στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Επίσκεψη στον ναό της Αγίας Παρασκευής που κτίστηκε το 1909. Χρόνος ελεύθερος για γευμα σε ταβέρνα της περιοχής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας περνώντας από το σημείο όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων. Ξεκούραση , δείπνο με μουσική και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ  ΖΑΓΟΡΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (280χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το όμορφο χωριό Ζαγορά. Βόλτα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου με τα αμέτρητα παραδοσιακά αρχοντικά, τα τεράστια πλατάνια και τις περίτεχνες βρύσες. Χρόνος για βόλτα και όσοι επιθυμούν θα περπατήσουμε μέχρι το  Ιστορικό Μουσείο – Σχολείο Ρήγα Φεραίου. Επόμενος σταθμός μας η Πορταριά. Όσοι επιθυμούν θα περπατήσουμε μέσα στο γραφικό χωριό από την εκκλησία της Παναγίας της Πορταρεας μέχρι την στροφή για την Μακρυνίτσα θαυμάζοντας τα όμορφα αρχοντικά αλλά και τα μαγαζάκια με τα διάφορα είδη λαϊκής τέχνης και τοπικών γεύσεων. Στάση στην Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς που ιδρύθηκε το 1961 από 7 μοναχές. Προσκύνημα και επίσκεψη στο μπαλκόνι του Πηλίου στη Μακρυνίτσα. Βόλτα μέχρι την κεντρική πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και μαρμάρινη κρήνη με τις 4 χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό. Χρόνος ελεύθερος για γευμα. Το απόγευμα επιστροφή στην πολη μας κάνοντας την απαραίτητη στάση. 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:        119  ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :     165 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Tην μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο ΧΑΝΗ ΖΗΣΗ  4**** στα Χάνια
 • ·         Ημιδιατροφή (2 πρωινά + 2 γεύματα)
 • ·         Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τρενάκι  κ.λπ. 

 26-27-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΧΡΙΔΑ

ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ

1η μέρα  : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  - ΟΧΡΙΔΑ (300 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 07.00πμ. Με ενδιάμεση στάση, άφιξη στο συνοριακό φυλάκιο της Νίκης. Διέλευση συνόρων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το γνωστό αλλοτινό Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα. Σύντομη στάση για περιήγηση και βόλτα στην αγορά της πόλης και μέσω Ρέσνας, συνεχίζουμε για την γραφική πόλη της Οχρίδας. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο με ζωντανή μουσική και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΟΧΡΙΔΑ ξενάγηση πόλης ( 50 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιήγηση της γραφικής πόλης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα για να θαυμάσουμε την γραφική πόλη, την παραλίμνια βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Κάνεο αλλά και την χλωρίδα και πανίδα της λίμνης, φθάνοντας μέχρι και απέναντι από την ονομαστή βίλα του Στρατάρχη Τίτο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο για γευμα και ξεκούραση.  Το απόγευμα ελεύθεροι  για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού και το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα :  ΟΧΡΙΔΑ - ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ  ΝΑΟΥΜ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (300 ΧΛΜ)

Πρωινό και ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ. αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και την μοναδική, πανοραμική θέα του στη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για αγορές σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα (μαργαριτάρια) που κατασκευάζονται με ειδική επεξεργασία από λέπια ψαριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για γευμα και αναχώρηση για τα σύνορα και άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ü  ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 120 ΕΥΡΩ

ü  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 150 ΕΥΡΩ

Περιλαμβάνονται:

·        Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

·        Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο AURA HOTEL 4****

·        2 πρωινά +2 γεύματα +  2 δείπνα με ζωντανή μουσική.

·        περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

·        Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας

·        Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

·        Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • ·        Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται
 • ·        Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 


 


 


3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΑΓΟΝΕΤΟ – ΙΤΕΑ

Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ- ΔΙΣΤΟΜΟ

ΑΡΑΧΟΒΑ -ΔΕΛΦΟΙ

ΤΡΙΖΟΝΙΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΑΓΟΝΕΤΟ – ΙΤΕΑ (380 ΧΛΜ)

Αναχώρηση στις 7:00 από ΚΑΜΑΡΑ και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Εκεί θα μπούμε στην καθημερινότητα ενός μεταλλωρύχου, και σε μία πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα! Τη "στοά 850". Το 2008 γίνεται το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για τη μεταφορά του βωξίτη γίνεται το μεταφορικό μέσο των επισκεπτών στον τόπο εκκίνησης της περιπατητικής διαδρομής τους στην ιστορία του βωξίτη! Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώνεται με τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας. Αφού ολοκληρωθεί η περιήγηση άφιξη στην Ιτέα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκουραση. Αργά το απόγευμα όσοι επιθυμούν βόλτα στην όμορφη παραλιακή κωμόπολη της Φωκίδος το Γαλαξίδι με το μνημείο του αφανή ναύτη, του Γαλαξιδιώτη καπετάνιου κλπ. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ :  Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ - ΔΙΣΤΟΜΟ ( 100 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και άφιξη στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου και θα ξεναγηθούμε. Στάση στην Αράχοβα όπου και θα απολαυσουμε το καφεδάκι μας στην όμορφη κωμόπολη της Βοιωτίας που είναι κτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. αναχώρηση για την Ι.Μ Όσιου Λουκά  χτισμένη στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Προσκύνημα και περιήγηση της μονής που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Δίστομο όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης. Χρόνος ελεύθερος για γευμα σε ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή από άλλον δρόμο στην Ιτέα παίρνοντας την υπέροχη διαδρομή με θέα στον κόλπο της  και απέναντι την Πελοπόννησο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΖΟΝΙΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 520 ΧΛΜ )

Πρόγευμα και αναχώρηση για Χάνια  μικρός παραθαλάσσιος οικισμός από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να επισκεφτούμε το όμορφο νησί Τριζόνια. Χρόνος να περπατήσουμε στην πανέμορφη παραλία, στην εκκλησία του Αϊ-Γιώργη δίπλα στην θάλασσα, στο γραφικό εκκλησάκι της Αγ.-Παρασκευής και να απολαυσουμε το καφεδάκι μας. Επιστροφή στα Χάνια και αναχώρηση για την πανέμορφη Ναύπακτο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γευμα στην παραλία Γριμποβο όπου βρίσκονται οι περισσότερες ταβέρνες καθώς και η μεγάλη εμποροπανήγυρη της πολης λόγο του πολιούχου της Άγιο Δημήτριο. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στην πολη μας κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  120 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 165 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο τουριστικό λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Την διαμονή στο  ξενοδοχείο GALINIHOTEL (ΙΤΕΑ)
 • ·         2πρωινά  σε μπούφε
 • ·         Επίσημο ξεναγό στους Δελφούς
 • ·         Το καράβι Χάνια – Τριζόνια - Χάνια
 • ·         Αρχηγό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία  και αρχαιολογικούς χώρους, την είσοδο στο Βαγονέτο (10 ΕΥΡΩ) κλπ 

 


 


 

 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΕΣΣΑΝΗ

26-27-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΚΕΣΣΑΝΗ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 06:30 από την ΚΑΜΑΡΑ και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος εγγράφων και χρόνος στα αφορολόγητα για ψώνια. Αφού περάσουμε τα τουρκικά σύνορα άφιξη στην Κεσσανη. Χρόνος ελεύθερος στα μαγαζιά. Γευμα εξ ιδίων και άφιξη στην Αδριανούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος .Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για ψώνια στο καπαλί τσαρσί, την κλειστή αγορά που δεν είναι άλλη από μια στοά με μικρομάγαζα που πωλούν είδη λαϊκής τέχνης, μπαχαρικά και ρούχα, μια κλειστή αγορά με περίπου 130 καταστήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθουμε τα πολυκαταστήματα για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βόλτα στον πεζόδρομο με τα μαγαζιά. Διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ : ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας που βρίσκεται σε απόσταση μικρή από την Αδριανούπολη. Ίσως από τα μοναδικά μουσεία Υγείας των Βαλκανίων. Το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για την πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100 EURO

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 125 ΕURO

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

•Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο

•Τις περιηγήσεις  που αναφέρονται στο πρόγραμμα

•Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της πολης PARKHOTEL

•2 πρωινά σε μπουφέ

•Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

•Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και  κ.λπ.

 
          2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

3-4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Αναχώρηση στις 7:00 και περνώντας την Εγνατία Οδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ άφιξη στην Ναύπακτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πολη. Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Βαρνακοβας για παράκληση και ομιλία από την ηγουμένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  :  ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα (όσοι θα κοινωνήσουν μπορούν να το πάρουν μαζί τους) και αναχώρηση για την μονή Βαρνακοβα. Παρακολούθηση της Θειας Λειτουργίας μέσα στο από θαύμα διασωθέντα ναο. Προσκύνημα και αφού πάρουμε την ευλογία της ηγουμένης επιστροφή στην Ναύπακτο και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πολη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  75 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο LEPADOHOTEL
 • ·         1 πρωινό σε μπουφέ
 • ·         Ειδικό φόρο διαμονής
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 


 


 

10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑ-ΔΑΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΜΨΑΤΟΥ – Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ -ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση στις 7:30 από την Καμάρα και κάνοντας καθοδόν την απαραίτητη στάση για καφέ άφιξη λίγο μετά χωριό Πολύανθο απ΄οπου θα περπατήσουμε 400 περίπου μέτρα για να θαυμάσουμε μέσα στην υπέροχη φύση την Γέφυρα Πολύανθου οθωμανικής αρχιτεκτονικής (χρονολογείται 17ου-18ου αιώνα) πάνω στο ποταμό Κομψάτο. Επόμενη στάση μας σε ένα από τα ελάχιστα μοναστήρια που υπάρχουν στον νόμο Ροδόπης την Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης  και αποτελεί πόλο έλξης όλων των χριστιανών άλλα και μουσουλμάνων της περιοχής. Προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα που στην επιφάνειά της απεικονίζεται η Παναγία Βρεφοκρατούσα ή κατ’ άλλους Γλυκοφιλούσα. Άφιξη στην Κομοτηνή και επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής που στεγάζει τη συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων (φορητές εικόνες, ιερά σκεύη, ιερατικά άμφια, χειρόγραφα και λειτουργικά βιβλία) τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους ναούς της εκκλησιαστικής επαρχίας της οικείας Μητροπόλεως καθώς και από τις δωρεές των προσφύγων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κομοτηνής. Όσοι επιθυμούν στην συνεχεία στο επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο. Από το 1989 μέσα από τα εκθέματά του αναβλύζει η ζωντάνια και η ομορφιά της θρακιώτικης τέχνης των πόλεων και της υπαίθρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για να γευματίσετε, να κάνετε την βόλτα σας στο Δημοτικό πάρκο της Αγ. Παρασκευής όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι πολιούχος της Κομοτηνής, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος για τους Εβραίους της Κομοτηνής αλλά και το Ηρώο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστό και ως «Σπαθί από το ξίφος» που απεικονίζεται στην ύψους 15 μέτρων μαρμάρινη στήλη του.  να θαυμάσετε τον Πύργο του Ωρολογίου, να δείτε από κοντά ότι σώζεται από το Βυζαντινό Κάστρο (μέσα στο κάστρο βρίσκεται ο πολύ αξιόλογος μεταβυζαντινός (1800) ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου) και τα ερείπια της Εβραϊκής Συναγωγής, να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο, το πολύ αξιόλογο οθωμανικό μνημείο το φημισμένο Γενί Τζαμί (1585), με τον εξαιρετικά προσεγμένο εσωτερικό του διάκοσμο και να αγοράσετε φυσικά τα γνωστά γλυκά της. Διανυκτέρευση.

 2Η ΜΕΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΑΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ -  ΜΑΡΩΝΕΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και θα ανηφορίσουμε βόρεια της πολης περνώντας μέσα από το Δάσος Νυμφαίας μια υπέροχη διαδρομή θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο τουριστικό περίπτερο της περιοχής με άπλετη θέα στην πόλη. Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Θρυλοριο θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο  Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά που ιδρύθηκε τον Φλεβάρη του 1995. Ένα εθνογραφικό-τεχνολογικό μουσείο για μία από τις πλέον χαρακτηριστικές παραδοσιακές τέχνες που άνθησε στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης από τους Ρωμά, που περιφέρονταν μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας και μέχρι τη δεκαετία του 1960 έπλεκαν δεκάδες χιλιάδες καλάθια. Επομένη στάση μας η αρχαία Μαρώνεια ιδρύθηκε από Θάσιους αποίκους τον 7ο π.Χ. αι. και ήκμασε μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια. Στον αρχαιολογικό της χώρο ξεχωρίζει το αρχαίο θέατρο, που πρόσφατα αναστηλώθηκε. Στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, που ήταν η έδρα της βυζαντινής Μαρώνειας, βρίσκεται μνημειώδες ρωμαϊκό πρόπυλο, από μάρμαρο της περιοχής, που οδηγούσε πιθανόν στην αγορά της πόλης και είναι έργο του αυτοκράτορα Αδριανού. Η σημερινή κωμόπολη δημιουργήθηκε στα μεταβυζαντινά χρόνια και είναι ένας θαυμάσιος παραδοσιακός οικισμός με εξαιρετικά δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Τα αρχοντικά της Μαρώνειας, η πανέμορφη πλατεία της και τα γραφικά δρομάκια της είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη να γνωρίσει τον ζωντανό Θρακιώτικο λαϊκό πολιτισμό. Στάση για γευμα στην περιοχή. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας την απαραίτητη στάση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 55 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :  70 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Ø  Την διαμονή στο ξενοδοχείο HOTEL DEMOCRITUS  στο κέντρο της Κομοτηνής
 • Ø  1 πρωινό
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

 


 


 

2ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ 17-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΠΑΝΣΚΟ - ΜΕΛΕΝΙΚΟ

ΠΕΤΡΙΤΣΙ- ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ

1Η ΜΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΠΕΤΡΙΤΣΙ - ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση στις 07:00 και άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος εγγράφων και άφιξη στο Πετριτσι. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας για ψώνια. Στην συνέχεια αναχώρηση για το πανέμορφο Μπανσκο κτισμένο στο όρος Πίριν. Χρόνος ελεύθερος για γευμα και βόλτα στην πανέμορφη πολη με τα μικρά μαγαζάκια. Βόλτα στον πεζόδρομο με την εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για όσους θέλουν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου

(σπα, τζακούζι, θερμαινόμενη πισίνα, κλπ).  Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ – ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και περνώντας μια υπεροχή διαδρομή μέσα στα όρη Ρίλα άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα. Προσκύνημα και περιήγηση στην μεγαλύτερη και φημισμένη ορθόδοξη μόνη της Βουλγαρίας. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Μελένικο κτισμένο ανάμεσα σε αμμώδεις πυραμίδες. Χρόνος για γευμα και βόλτα. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  55 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 75 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·        Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4**** SUNRISE  HOTEL
 • ·        Ημιδιατροφή ( πρωινό και δείπνο σε μπούφε)
 • ·        Δωρεάν χρήση τζακούζι θερμαινόμενη πισινά κ.λ.π
 • ·        Αρχηγό του γραφείου μας

 


 


 


 NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.