forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

 

 2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – Ι.Μ.ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

12-13 ΜΑΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Αναχώρηση στις 7:00 και περνώντας την Εγνατία Οδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ άφιξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεουσας. Ο Μεγάλος Σταυρός ύψος 16 μέτρων, που διακρίνεται από πολύ μακριά πάνω στην πλαγιά του βουνού, προϊδεάζει τον κάθε πιστό για το αντάμωμα της Ιστορίας μας με την Θρησκεία μας. προσκύνημα στο εκκλησάκι κτισμένο μέσα στον βράχο με την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας. Στην συνεχεια άφιξη στην Ναύπακτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πολη. Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Βαρνακοβας για παράκληση και ομιλία από την ηγουμένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  :  ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ – Ι.Μ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα (όσοι θα κοινωνήσουν μπορούν να το πάρουν μαζί τους) και αναχώρηση για την μονή Βαρνακοβα. Παρακολούθηση της Θειας Λειτουργίας μέσα στο από θαύμα διασωθέντα ναο. Προσκύνημα και αφού πάρουμε την ευλογία της ηγουμένης επιστροφή στην Ναύπακτο και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πολη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  77 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο LEPADOHOTEL
 • ·         1 πρωινό σε μπουφέ
 • ·         Ειδικό φόρο διαμονής
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

26-27-28 ΜΑΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

ΧΕΙΜΑΡΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ

 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Αναχώρηση  ώρα 6:30 στάση για καφεδάκι και συνέχεια μέσω Εγνατίας άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Προορισμός μας ο συνοριακός σταθμός του Μαυροματίου. Έλεγχος εγγράφων και συνέχεια μέσω μιας πανέμορφης παραθαλάσσιας διαδρομής κατά μήκος της ακτογραμμής των Αγίων Σαράντα, για το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους στη Μεσόγειο, το Βουθρωτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σ’ έναν εκπληκτικό, φυσιολατρικό χώρο «πνιγμένο» στη βλάστηση, θαυμάζοντας το Ασκληπιό, τα τείχη, το βαπτιστήριο, το θέατρο, το νυμφαίο, τη βασιλική και τέλος το μουσείο που πρωτοκατοικήθηκε Π.Χ. και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα από την εποχή των Τρωικών πολέμων, των Ρωμαίων και των Πρωτοχριστιανών. Το απόγευμα άφιξη στους Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά  θα γνωρίσουμε την πόλη των Αγίων Σαράντα. Θα μας εντυπωσιάσει ο γραφικός της χαρακτήρας, η Ρυμοτομία, τα καινούργια κτίρια και η σύγχρονη υποδομή. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, το κάστρο του Λεκούρση το οποίο χτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θεά την πόλη των Αγ. Σαράντα και την Κέρκυρα. Στην συνέχεια απολαμβάνοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες άφιξη σ την παραλιακή πόλη της Χειμάρρας όπου θα δούμε το παλαιό χωριό, τον Ναό τον Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς και το σχολειό το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό στην περιοχή και λειτουργεί με την μέριμνα της ορθόδοξης εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου. Στάση για βόλτα και γευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΑΚΑΒΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και στις 8:30 το πρωί αναχώρηση για να επισκεφθούμε την επαρχία Μεσοποτάμου όπου εκεί βρίσκεται το «Γαλάζιο Μάτι» ένα πολύ όμορφο και γραφικό σημείο μέσα στο πράσινο. Πρόκειται για μία από τις 18 πηγές του ποταμού Μπίστριτσα με δέκα περίπου μέτρα διάμετρο και σχήμα ωοειδές ματιού. Το χρώμα της γαλάζιο σαν τον ουρανό. Το σημείο αποτελεί τόπο προσέλευσης πολλών τουριστών της περιοχής καθώς το θέαμα είναι εκπληκτικό. Αναχώρηση για το ιστορικό Αργυρόκαστρο, προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο και την Ακρόπολη της πόλης, θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της UNESKO. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα στενά της πόλης και να γευματίσετε. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Στη συνέχεια περνάμε το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.).  επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

 TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 120 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:    + 40 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ                                                                                                    

 • ·         Τη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
 • ·         Τιςδιαμονέςστο  HOTEL SARANTA INTERNATIONAL 4****
 • ·         Ημιδιατροφή { 2 Πρωινά και 2 Δείπνα }
 • ·         Τις περιηγήσεις του προγράμματος                                                   
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • ·         ΦΠΑ                                                                                                            

               ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·         Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

·         Επιπλέον γεύματα, ποτά , φιλοδωρήματα.

·         Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό .

 

AΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 

 
 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

26-27-28 ΜΑΙΟΥ

ΝΟΤΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ-ΧΟΡΤΟ-ΤΡΙΚΕΡΙ

ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ- ΜΗΛΙΝΑ -ΛΑΥΚΟ

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ - ΧΟΡΤΟ

Αναχώρηση 07:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις συνεχίζουμε για Αργαλαστή κεφαλοχώρι της περιοχής. Τα νεοκλασικά αρχοντικά, η ωραία πλατεία, ο ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (βασιλική 1886), με το επιβλητικό μαρμάρινο κωδωνοστάσιο ύψους 25 μ. και το κτίριο του “Ελληνικού Σχολείου” εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Στην συνέχεια άφιξη στο Χόρτο. Ο παραθαλάσσιος οικισμός είναι γραφικός και το τοπίο μαγευτικό με τις κατάφυτες πλαγιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «LEDA», κτισμένο σ’ ένα καταπράσινο φυσικό λιμανάκι σε έκταση 30 στρεμμάτων με δική του αμμουδερή παραλία. Δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ : ΜΗΛΙΝΑ – ΤΡΙΚΕΡΙ - ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μηλίνα και το Τρίκερι, παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο να αγναντεύει το πέλαγος. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα ωραία σπίτια και τις εκκλησίες, όπως η Αγία Τριάδα όπου υπάρχει επιχρυσωμένος θρόνος που ανήκε, κατά την παράδοση, στον Ναπολέοντα. Συνεχίζουμε για τον Αλογόπορο. Με τα τοπικά σκάφη θα περάσουμε στο Παλαιό Τρίκερι, το όμορφο νησάκι στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τους χαμηλούς καταπράσινους λόφους. Εδώ δεν κυκλοφορούν οχήματα και έτσι θα χαρούμε τους περιπάτους στο γραφικό οικισμό και γιατί όχι να κάνουμε μια πορεία μέχρι τη Μονή της Ευαγγελιστρίας. Γεύμα στις ταβέρνες και επιστροφή στο Χόρτο με τον ίδιο τρόπο. Δείπνο.

3η ΗΜΕΡΑ : ΛΑΥΚΟ – ΠΡΟΜΥΡΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λαύκο. Μεσόγειο το χωριό προσφέρει μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Τα πετρόχτιστα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και η εκκλησία της Παναγίας (1887) με το αξιόλογο νεοκλασικό καμπαναριό στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Θα επισκεφθούμε ακόμα το πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό μουσείο ραδιοφώνου όπως και τη συλλογή γλυπτών στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Συνεχίζουμε για το επίσης παραδοσιακό χωριό Προμύρι με τα πετρόχτιστα και εδώ σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την εκκλησία της Παναγίας με αξιόλογα λιθανάγλυφα. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονικη μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:    Δίκλινο: € 149

                                       

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • ·        Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·        2 διαν/σεις στο LEDAHOTEL (http://www.ledahotel.gr)
 • ·        2 προγεύματα + 2 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • ·        Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
 • ·        Tο καραβάκι στο Π. Τρικερι
 • ·        ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • ·        Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

·        Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά κλπ

 

               ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ!!!

 
 

28 ΙΟΥΝΙΟΥ- 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΘΝΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στο λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο πλοίο (16:00)και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Κύθνο. Σε αντίθεση με τα άλλα κυκλαδονήσια η Κύθνος διατηρεί ανέπαφη την άγρια ομορφιά της, παραμένει αυθεντική, φιλόξενη και γοητευτική μέσα στην απλότητά της. Διατηρεί ακόμη τα ήθη και τα έθιμα της και οι Κυθνιώτες έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για τους επισκέπτες του νησιού. Σε λιγότερο από 2 ώρες (17:40) φτάνουμε στο  Μέριχα, το βασικό λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα Λουτρά, παραθεριστικό κέντρο με πολύ καλή υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ                                                         

Πρόγευμα και αναχώρηση για την χώρα πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τις στοές, τα πέτρινα σπίτια με το κυκλαδίτικο στοιχείο, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613,τον ναού του Σωτήρα με τέμπλο του 17ου αιώνα και την παλαιότερη εκκλησία του νησιού της Αγίας Τριάδος. Θα πιούμε τον καφέ μας και να απολαυσουμε την μαγεία και την απλότητα της Χώρας. Συνεχίζοντας προς νότο θα φτάσουμε στον Αγ. Δημήτριο στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Μπάνιο – γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στο βράδυ βόλτα στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό των Δρυόπων που οι ντόπιοι το ονομάζουν Σύλλανα ή χωριό ή απέναντι γειτονιά του, ο Γαλατάς είναι γεμάτος με πανέμορφες εκκλησιές, όπως η επιβλητική Αγία Άννα και ο εξαιρετικός Άγιος Μηνάς, στον οποίο υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης αξίας και δεσποτικός θρόνος σπάνιας λαϊκής τέχνης. Στη Δρυόπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων στα παλιά χρόνια και το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιωργή. Περιλαμβάνει ευαγγέλια, εικόνες και σταυρούς 18ου και 19ου αι., χάλκινα και επίχρυσα εκκλησιαστικά σκεύη, ξυλόγλυπτα, επιτάφιο 18ου αι. με απεικονίσεις της ζωής του Χριστού και ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο. Επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφυκι. Στην συνέχεια άφιξη στο Μεριχα όπου με θαλάσσια ταξί όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στην παραλία της Κολώνας για μπάνιο. Χρόνος ελεύθερος  και γευμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ επίσκεψη στην Δρυοπιδα.  Διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ή και λίγο πιο μακριά της Αγίας Ειρήνης όπου τους καλοκαιρινούς μήνες τελούνται πολλοί γάμοι ή  για ένα τελευταίο πρωινό μπάνιο στα ιαματικά νερά των Λουτρών. Στην συνέχεια αναχώρηση ( 12:00)  για την Παναγιά της Κανάλας με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και ρυζόγαλο. Αναχώρηση για το Μεριχα. Χρόνος για να προσκυνήσουμε την εκκλησία των Άγιων Ακίνδυνων που  είναι οι 5 μάρτυρες που θεωρούνται προστάτες λιμανιών και καραβιών. Ο Μέριχας τιμάει μεγαλοπρεπώς τη μνήμη τους στις 2 Νοεμβρίου. Ένα μεγάλο πανηγύρι στήνεται στο λιμάνι την ημέρα αυτή. Γευμα εξ ιδίων και επιβίβαση( 16:45) στο πλοίο για Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο (18:25) και κάνοντας τις απαραίτητες  στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 195 ΕΥΡΩ το άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • ·        Την διαμονή στο ξενοδοχείο Meltemi 3*  στα ΛΟΥΤΡΑ
 • ·        Τα εισιτήρια Λαύριο -Κύθνο -Λαύριο
 • ·        3 πρωινά
 • ·        Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
 • ·        Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

11-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ

Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ

Aναχωρηση στις 06:00  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο (09:00). Άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση η για όσους θελήσουν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου είναι χτισμένη ενδιάμεσα σε 2 φρούρια και κυριότερος οικισμός της Λήμνου. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι χλόη της Λήμνου – απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Επόμενη στάση στο χωριό Ρεπανίδι. Ο οικισμός του Ρεπανιδίου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αιώνα αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της λημνιοακής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκάλυβες και η εκκλησία της Ζωοδόχους Πηγής, άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από τις Ληστρικές επιδρομές των πειρατών αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Επισης θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι.  Παρομονή για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη για όσους επιθυμούν στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί - είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία.  Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές όταν για δεκαετίες απ’ την νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Επίσης θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο κοντά στα Καμίνια «Πολιόχνη». Είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και οι Ιταλοί ανασκαφείς μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης.  Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχος του νησιού, στη Φυσίνη και στο οποίου το πανηγύρι στις 6 Σεπτεμβρίου προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών. Επόμενη επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο όπου βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η εκκλησία των Ταξιαρχών, κτισμένη κατά πάσα πιθανότητα το 1370, βρίσκεται στο τέλος του γραφικού δρόμου της αγοράς. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο της όπου για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια δουλειάς από τον καλλιτέχνη γλύπτη που το φιλοτέχνησε. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στη παραλία Φαναράκι και γεύμα πριν την επιστροφή μας πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της Πόλης. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια και βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Το μεσημέρι αναχωρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο (15:00)  και άφιξη στην Καβάλα, επιστροφή στην πολη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 185 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 240 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Ø  Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  (DIAMANTIDISHOTEL 4****) μέσα στη Μύρινα
 • Ø  3 πρωινά
 • Ø  Τα εισιτήρια των πλοίων ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

«Εάν και εφόσον το επιτρέπουν τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθεί και προαιρετική εκδρομή στο νησί του Αϊ Στρατή» 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

15-16-17 ΙΟΥΛΙΟΥ

  μέρα 14-7-18 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΑΦΗΝΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 22.00. Παιρνωντας την Εθνικη οδο  και με καθοδόν στάσεις φθανουμε στο λιμάνι της Ραφήνας.

  μέρα 15-7-18:  ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο. Άφιξη στο νησί νωρίς το μεσημέρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη Χώρα.

3η μέρα 16-7-18 :ΤΗΝΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Αναχώρηση για το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης, Κοινωνία. Ακολούθως θα ξεκινήσουμε για το γύρο του νησιού. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Ησυχαστήριο, ναός της αγίας, η κάρα της, ναός της Ζ.Πηγής, έκθεση εργόχειρων). Αναχώρηση και περνώντας από τα όμορφα χωριά Κέχρος, Κάμπο, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουμε για το παραλιακό χωριό Πάνορμο. Γεύμα εξ’ ιδίων στα παραλιακά ταβερνάκια. Στην επιστροφή για τη Χώρα και θα επισκεφθούμε εργαστήριο – μονάδα παραδοσιακών γλυκών Τήνου,  για να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά και τα λουκούμια με τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην γραφική Χώρα με τα στενά γραφικά σοκάκια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 17-17-18: ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το Σκευοφυλάκιο,  το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη Χώρα και το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι της Τήνου και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν  και με καθοδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 138 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

                                     175 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο ( το λεωφορείο θα είναι μαζί μας και στο νησί)

Ø  Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø  Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο OASISHOTEL  ( ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

Ø  2 πρωινά σε μπουφέ

Ø  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

Ø  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟ – ΡΑΦΗΝΑ

Ø  ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.