forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 
 

 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΟΝΙΤΣΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΣ

ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ

ΕΠΤΑΧΩΡΙ – ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ

 

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΠΤΑΧΩΡΙ- ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση στις 7:30 και κάνοντας την απαραίτητη στάση για καφέ πρώτος μας σταθμός το Επταχωρι. χτισμένο σε υψόμετρο 880 μέτρα με Άγρια φυσική ομορφιά (βουνά-ποτάμια), Ιστορία, Λαογραφία, Βυζαντινή τέχνη  και Παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στάση στην επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ( πολιούχος) κτισμένη το 1914. Βόλτα στο πέτρινο γεφύρι Παπαλια που βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία. Στην συνέχεια περνώντας από μια υπέροχη διαδρομή άφιξη στο επόμενο Μαστοροχωρι την Πυρσογιαννη.  Θα περπατήσουμε μέχρι την πέτρινη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το εντυπωσιακό καμπαναριό και το Μουσείο των Μαστόρων της πέτρας που φιλοξενείται στο ισόγειο του Σχολείου της Πυρσόγιαννης και διαθέτει σημαντικά εκθέματα και αρχεία από την ζωή των μαστόρων.  Περνώντας την γέφυρα του  Σπηλιωτοπουλου φτάνουμε στην όμορφη Κόνιτσα. Χρόνος ελεύθερος για γευμα και βόλτα στο οικιστικό συγκρότημα της Χαμκω. Πρόκειται για σύνθετο συγκρότημα κτιρίων του 18ου και 19ου αιώνα, ελάχιστα από τα οποία σώζονται σήμερα και τα οποία αποτελούσαν το σεράϊ του Ζεϊνέλ Μπέη, παππού του Αλή Πασά από την πλευρά της μητέρας του, τη Χάμκω. Λίγο πριν την άφιξη μας στο ξενοδοχείο. μια μικρή στάση στο γραφικό γεφύρι της Κόνιτσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και επίσκεψη στο σπίτι του Αγίου Παισιου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  : ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γεφύρι της Κλειδωνιάς. Στάση να απολαυσουμε τον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην συνέχεια περνώντας από Αρίστη και ακλουθώντας μια μοναδική διαδρομή άφιξη το Μικρό Παπιγκο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα  πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, τις περίτεχνες αυλόπορτες και εκκλησίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Βλάσιο με το εξάγωνο καμπαναριό, τα γραφικά καλντερίμια, βρύσες και κολυμπήθρες, καθώς και η φυσική πισίνα με καθαρά νερά της, που βρίσκεται στο δρόμο πριν το Μικρό Πάπιγκο. Επιστροφή στο Μεγάλο Παπιγκο το «αστέρι» της περιοχής (980μ. υψόμετρο) είναι από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου, γνωστό ως οικισμός από το 14ο αιώνα. Χρόνος για βόλτα και γευμα. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   70ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά και τις μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·        Την διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL DENTRO  στην Κόνιτσα
 • ·        Ημιδιατροφή (πρωινό + δείπνο)
 • ·        Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        Αρχηγό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 


 


 


 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

 

ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ

 

 

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ

 

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ

 

ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΥΛΗ

 

1Η ΜΕΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΥΛΗ-ΕΛΑΤΗ

Αναχώρηση στις 07:30 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στη πολη των Τρικάλων. Περιήγηση στο φρούριο που δεσπόζει στην βόρεια πλευρά της πολης με το χαρακτηριστικό ρολόι του. Στην συνέχεια περιήγηση στο Κουρσουμ τζαμί και το μουσείο Τσιτσάνη με το ενημερωτικό υλικό για τη ζωή και το έργο του καθώς και τη σύνδεση των παλιών Φυλακών με το νέο Μουσείο Στην συνέχεια περίπατο στην συνοικία Βαρουσι και Μανάβικα με κατάληξη στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο του Ασκληπιού. Χρόνος ελεύθερος για γευμα. Αναχώρηση για την Ελάτη κάνοντας μια στάση στο χωριό Πύλη για να θαυμάσουμε το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας το οποίο έκτισε το 15ο αιώνα ο Αγ. Βησσαρίων. Ακολουθει επίσκεψη στον ναός της Πόρτα-Παναγιάς. Η μονή που ήταν αφιερωμένη στο όνομα της Ακαταμάχητου Θεοτόκου ιδρύθηκε το 1283 από τον σεβαστοκράτορα Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα, νόθο γιο του δεσπότη της Ηπείρου Μιχαήλ Β΄ Δούκα και διαλύθηκε στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ξεκούραση. Δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

 2Η ΜΕΡΑ: ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 

Μετά το πρόγευμα βόλτα μέχρι το πανέμορφο Περτουλι. Ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα, με τα γραφικά πέτρινα σπίτια, το χιονοδρομικό κέντρο και τις καλές τουριστικές υποδομές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό και όμορφο το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους 2 τεχνητούς καταρράκτες που στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων. Ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει δημιουργεί μία πανέμορφη εικόνα που προκαλεί δέος. Αναχώρηση για τα Μετέωρα, τα εντυπωσιακά αυτά δημιουργήματα της φύσης. Θα επισκεφθούμε τρεις από τις σημαντικότερες Μονές του 14ου αιώνα που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένα πάνω στους βράχους, την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ και την Ιερά Μονή Ρουσανο. Άφιξη στην Καλαμπάκα και γευμα εξ ιδίων. Επίσκεψη όσοι επιθυμούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας την απαραίτητη στάση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   70 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 90 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά και τις μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Την διαμονή στο ξενοδοχείο PAPANASTASIOUHOTEL  στην ΕΛΑΤΗ
 • ·        Ημιδιατροφή (πρωινό + δείπνο)
 • ·        Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        Αρχηγό του γραφείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·        Γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό. 
ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ - ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-1 ΜΑΙΟΥ

1Η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Ι.Μ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ

Αναχώρηση 7:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Παίρνοντας  την εθνική οδό και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Λουτράκι. Προσκύνημα την Ι.Μ Όσιου Πατάπιου και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Λουτράκι. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ - ΦΕΝΕΟΣ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ

Πρόγευμα και σκαρφαλώνουμε στα χωριά της Κορινθίας που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία» για την μοναδική ομορφιά της φύσης. Θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Λίμνη Στυμφαλίας έχει χτιστεί στην πλάγια ενός από τους καταπράσινους λόφους, που περιβάλλουν την λίμνη της Στυμφαλίας.  Από εκεί ανηφορίζουμε για τη λίμνη Δόξα  όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 14ο αιώνα , κατά τους χρόνους της Επανάστασης του '21 είχε λειτουργήσει σαν Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, υπό την αρχηγία του Ηγούμενου της Μονής Ναθαναήλ . Θα παραμείνουμε στην Μονή για να προσκυνήσουμε και να γευτούμε το ωραίο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί.   Έπειτα θα πάμε στο εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου που είναι μέσα στη λίμνη. Χρόνος για περίπατο στις όχθες της γραφικής λίμνης και γεύμα στο Φενέος. Το απόγευμα επιστροφή στο Λουτράκι. Δείπνο και διανυκτέρευση

3η μέρα: ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ –ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας, κεφαλοχώρι αποτελούμενο από τρεις συνοικίες, σκαρφαλωμένο στις πυκνές δασωμένες πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Εδώ, θα θαυμάσουμε την εκπληκτική Ι.Μ του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ. Περπατώντας θα γνωρίσουμε τα ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ, ενώ θα γευματίσουμε προαιρετικά στα ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. Η τελευταία μας στάση για τον απογευματινό καφέ στην πολη του Ξυλόκαστρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στην αρχαία Κόρινθο , έναν ανέλπιστα όμορφο και καλοσυντηρημένο αρχαιολογικό χώρο, τον δωρικό ναό του Απόλλωνα που δεσπόζει στο κέντρο και να αναζητήσετε τα ίχνη από τη Ρωμαϊκή αγορά, τα λουτρά και τις στοές και φυσικά να θαυμάσετε τα ευρήματα των ανασκαφών στο μουσείο (ψηφιδωτά, κεραμικά κλπ. ). Χρόνος ελεύθερος γα καφε στην πολη της Κορίνθου. Στην συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.   

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 169 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  220 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • ØΜεταφορά με υπερυψωμένο, ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ØΔιαμονή στο ξενοδοχείο Achillion Hotel 4**** στο Λουτράκι.
 • Ø3 πρωινά σε μπουφέ
 • Ø3 γεύματα (μενού)
 • ØΠεριηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • ØΕιδικό φόρο διαμονής
 • ØΈμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • ØΕίσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 

 

 2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – Ι.Μ.ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

12-13 ΜΑΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Αναχώρηση στις 7:00 και περνώντας την Εγνατία Οδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ άφιξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεουσας. Ο Μεγάλος Σταυρός ύψος 16 μέτρων, που διακρίνεται από πολύ μακριά πάνω στην πλαγιά του βουνού, προϊδεάζει τον κάθε πιστό για το αντάμωμα της Ιστορίας μας με την Θρησκεία μας. προσκύνημα στο εκκλησάκι κτισμένο μέσα στον βράχο με την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας. Στην συνεχεια άφιξη στην Ναύπακτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πολη. Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Βαρνακοβας για παράκληση και ομιλία από την ηγουμένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  :  ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ – Ι.Μ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα (όσοι θα κοινωνήσουν μπορούν να το πάρουν μαζί τους) και αναχώρηση για την μονή Βαρνακοβα. Παρακολούθηση της Θειας Λειτουργίας μέσα στο από θαύμα διασωθέντα ναο. Προσκύνημα και αφού πάρουμε την ευλογία της ηγουμένης επιστροφή στην Ναύπακτο και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πολη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  77 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο LEPADOHOTEL
 • ·         1 πρωινό σε μπουφέ
 • ·         Ειδικό φόρο διαμονής
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

26-27-28 ΜΑΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

ΧΕΙΜΑΡΑ- ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ

 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Αναχώρηση  ώρα 6:30 στάση για καφεδάκι και συνέχεια μέσω Εγνατίας άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Προορισμός μας ο συνοριακός σταθμός του Μαυροματίου. Έλεγχος εγγράφων και συνέχεια μέσω μιας πανέμορφης παραθαλάσσιας διαδρομής κατά μήκος της ακτογραμμής των Αγίων Σαράντα, για το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους στη Μεσόγειο, το Βουθρωτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σ’ έναν εκπληκτικό, φυσιολατρικό χώρο «πνιγμένο» στη βλάστηση, θαυμάζοντας το Ασκληπιό, τα τείχη, το βαπτιστήριο, το θέατρο, το νυμφαίο, τη βασιλική και τέλος το μουσείο που πρωτοκατοικήθηκε Π.Χ. και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα από την εποχή των Τρωικών πολέμων, των Ρωμαίων και των Πρωτοχριστιανών. Το απόγευμα άφιξη στους Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά  θα γνωρίσουμε την πόλη των Αγίων Σαράντα. Θα μας εντυπωσιάσει ο γραφικός της χαρακτήρας, η Ρυμοτομία, τα καινούργια κτίρια και η σύγχρονη υποδομή. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, το κάστρο του Λεκούρση το οποίο χτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θεά την πόλη των Αγ. Σαράντα και την Κέρκυρα. Στην συνέχεια απολαμβάνοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες άφιξη σ την παραλιακή πόλη της Χειμάρρας όπου θα δούμε το παλαιό χωριό, τον Ναό τον Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς και το σχολειό το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό στην περιοχή και λειτουργεί με την μέριμνα της ορθόδοξης εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου. Στάση για βόλτα και γευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΑΚΑΒΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και στις 8:30 το πρωί αναχώρηση για να επισκεφθούμε την επαρχία Μεσοποτάμου όπου εκεί βρίσκεται το «Γαλάζιο Μάτι» ένα πολύ όμορφο και γραφικό σημείο μέσα στο πράσινο. Πρόκειται για μία από τις 18 πηγές του ποταμού Μπίστριτσα με δέκα περίπου μέτρα διάμετρο και σχήμα ωοειδές ματιού. Το χρώμα της γαλάζιο σαν τον ουρανό. Το σημείο αποτελεί τόπο προσέλευσης πολλών τουριστών της περιοχής καθώς το θέαμα είναι εκπληκτικό. Αναχώρηση για το ιστορικό Αργυρόκαστρο, προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο και την Ακρόπολη της πόλης, θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της UNESKO. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα στενά της πόλης και να γευματίσετε. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Στη συνέχεια περνάμε το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.).  επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

 TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 120 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:    + 40 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ                                                                                                    

 • ·         Τη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
 • ·         Τιςδιαμονέςστο  HOTEL SARANTA INTERNATIONAL 4****
 • ·         Ημιδιατροφή { 2 Πρωινά και 2 Δείπνα }
 • ·         Τις περιηγήσεις του προγράμματος                                                   
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • ·         ΦΠΑ                                                                                                            

               ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·         Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

·         Επιπλέον γεύματα, ποτά , φιλοδωρήματα.

·         Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό .

 

AΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 

 
 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

26-27-28 ΜΑΙΟΥ

ΝΟΤΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ-ΧΟΡΤΟ-ΤΡΙΚΕΡΙ

ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ- ΜΗΛΙΝΑ -ΛΑΥΚΟ

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ - ΧΟΡΤΟ

Αναχώρηση 07:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις συνεχίζουμε για Αργαλαστή κεφαλοχώρι της περιοχής. Τα νεοκλασικά αρχοντικά, η ωραία πλατεία, ο ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (βασιλική 1886), με το επιβλητικό μαρμάρινο κωδωνοστάσιο ύψους 25 μ. και το κτίριο του “Ελληνικού Σχολείου” εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Στην συνέχεια άφιξη στο Χόρτο. Ο παραθαλάσσιος οικισμός είναι γραφικός και το τοπίο μαγευτικό με τις κατάφυτες πλαγιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «LEDA», κτισμένο σ’ ένα καταπράσινο φυσικό λιμανάκι σε έκταση 30 στρεμμάτων με δική του αμμουδερή παραλία. Δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ : ΜΗΛΙΝΑ – ΤΡΙΚΕΡΙ - ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μηλίνα και το Τρίκερι, παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε λόφο να αγναντεύει το πέλαγος. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα ωραία σπίτια και τις εκκλησίες, όπως η Αγία Τριάδα όπου υπάρχει επιχρυσωμένος θρόνος που ανήκε, κατά την παράδοση, στον Ναπολέοντα. Συνεχίζουμε για τον Αλογόπορο. Με τα τοπικά σκάφη θα περάσουμε στο Παλαιό Τρίκερι, το όμορφο νησάκι στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τους χαμηλούς καταπράσινους λόφους. Εδώ δεν κυκλοφορούν οχήματα και έτσι θα χαρούμε τους περιπάτους στο γραφικό οικισμό και γιατί όχι να κάνουμε μια πορεία μέχρι τη Μονή της Ευαγγελιστρίας. Γεύμα στις ταβέρνες και επιστροφή στο Χόρτο με τον ίδιο τρόπο. Δείπνο.

3η ΗΜΕΡΑ : ΛΑΥΚΟ – ΠΡΟΜΥΡΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λαύκο. Μεσόγειο το χωριό προσφέρει μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Τα πετρόχτιστα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και η εκκλησία της Παναγίας (1887) με το αξιόλογο νεοκλασικό καμπαναριό στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Θα επισκεφθούμε ακόμα το πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό μουσείο ραδιοφώνου όπως και τη συλλογή γλυπτών στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Συνεχίζουμε για το επίσης παραδοσιακό χωριό Προμύρι με τα πετρόχτιστα και εδώ σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την εκκλησία της Παναγίας με αξιόλογα λιθανάγλυφα. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονικη μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:    Δίκλινο: € 149

                                       

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • ·        Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·        2 διαν/σεις στο LEDAHOTEL (http://www.ledahotel.gr)
 • ·        2 προγεύματα + 2 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • ·        Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
 • ·        Tο καραβάκι στο Π. Τρικερι
 • ·        ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • ·        Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

·        Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά κλπ

 

               ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ!!!

 
 

 

28/6 -2/7

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΝΗΣΙ

ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 


 


 

28 ΙΟΥΝΙΟΥ- 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΘΝΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στο λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο πλοίο (16:00)και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Κύθνο. Σε αντίθεση με τα άλλα κυκλαδονήσια η Κύθνος διατηρεί ανέπαφη την άγρια ομορφιά της, παραμένει αυθεντική, φιλόξενη και γοητευτική μέσα στην απλότητά της. Διατηρεί ακόμη τα ήθη και τα έθιμα της και οι Κυθνιώτες έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για τους επισκέπτες του νησιού. Σε λιγότερο από 2 ώρες (17:40) φτάνουμε στο  Μέριχα, το βασικό λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα Λουτρά, παραθεριστικό κέντρο με πολύ καλή υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ                                                         

Πρόγευμα και αναχώρηση για την χώρα πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τις στοές, τα πέτρινα σπίτια με το κυκλαδίτικο στοιχείο, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613,τον ναού του Σωτήρα με τέμπλο του 17ου αιώνα και την παλαιότερη εκκλησία του νησιού της Αγίας Τριάδος. Θα πιούμε τον καφέ μας και να απολαυσουμε την μαγεία και την απλότητα της Χώρας. Συνεχίζοντας προς νότο θα φτάσουμε στον Αγ. Δημήτριο στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Μπάνιο – γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στο βράδυ βόλτα στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό των Δρυόπων που οι ντόπιοι το ονομάζουν Σύλλανα ή χωριό ή απέναντι γειτονιά του, ο Γαλατάς είναι γεμάτος με πανέμορφες εκκλησιές, όπως η επιβλητική Αγία Άννα και ο εξαιρετικός Άγιος Μηνάς, στον οποίο υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης αξίας και δεσποτικός θρόνος σπάνιας λαϊκής τέχνης. Στη Δρυόπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων στα παλιά χρόνια και το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιωργή. Περιλαμβάνει ευαγγέλια, εικόνες και σταυρούς 18ου και 19ου αι., χάλκινα και επίχρυσα εκκλησιαστικά σκεύη, ξυλόγλυπτα, επιτάφιο 18ου αι. με απεικονίσεις της ζωής του Χριστού και ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο. Επίσκεψη στο σπήλαιο Καταφυκι. Στην συνέχεια άφιξη στο Μεριχα όπου με θαλάσσια ταξί όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στην παραλία της Κολώνας για μπάνιο. Χρόνος ελεύθερος  και γευμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ επίσκεψη στην Δρυοπιδα.  Διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ή και λίγο πιο μακριά της Αγίας Ειρήνης όπου τους καλοκαιρινούς μήνες τελούνται πολλοί γάμοι ή  για ένα τελευταίο πρωινό μπάνιο στα ιαματικά νερά των Λουτρών. Στην συνέχεια αναχώρηση ( 12:00)  για την Παναγιά της Κανάλας με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και ρυζόγαλο. Αναχώρηση για το Μεριχα. Χρόνος για να προσκυνήσουμε την εκκλησία των Άγιων Ακίνδυνων που  είναι οι 5 μάρτυρες που θεωρούνται προστάτες λιμανιών και καραβιών. Ο Μέριχας τιμάει μεγαλοπρεπώς τη μνήμη τους στις 2 Νοεμβρίου. Ένα μεγάλο πανηγύρι στήνεται στο λιμάνι την ημέρα αυτή. Γευμα εξ ιδίων και επιβίβαση( 16:45) στο πλοίο για Λαύριο. Άφιξη στο Λαύριο (18:25) και κάνοντας τις απαραίτητες  στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 195 ΕΥΡΩ το άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • ·        Την διαμονή στο ξενοδοχείο Meltemi 3*  στα ΛΟΥΤΡΑ
 • ·        Τα εισιτήρια Λαύριο -Κύθνο -Λαύριο
 • ·        3 πρωινά
 • ·        Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
 • ·        Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

11-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ

Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ

Aναχωρηση στις 06:00  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο (09:00). Άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση η για όσους θελήσουν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου είναι χτισμένη ενδιάμεσα σε 2 φρούρια και κυριότερος οικισμός της Λήμνου. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι χλόη της Λήμνου – απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Επόμενη στάση στο χωριό Ρεπανίδι. Ο οικισμός του Ρεπανιδίου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αιώνα αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της λημνιοακής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκάλυβες και η εκκλησία της Ζωοδόχους Πηγής, άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από τις Ληστρικές επιδρομές των πειρατών αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Επισης θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι.  Παρομονή για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη για όσους επιθυμούν στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί - είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία.  Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές όταν για δεκαετίες απ’ την νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Επίσης θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο κοντά στα Καμίνια «Πολιόχνη». Είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και οι Ιταλοί ανασκαφείς μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης.  Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχος του νησιού, στη Φυσίνη και στο οποίου το πανηγύρι στις 6 Σεπτεμβρίου προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών. Επόμενη επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο όπου βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η εκκλησία των Ταξιαρχών, κτισμένη κατά πάσα πιθανότητα το 1370, βρίσκεται στο τέλος του γραφικού δρόμου της αγοράς. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο της όπου για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια δουλειάς από τον καλλιτέχνη γλύπτη που το φιλοτέχνησε. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στη παραλία Φαναράκι και γεύμα πριν την επιστροφή μας πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της Πόλης. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια και βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Το μεσημέρι αναχωρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο (15:00)  και άφιξη στην Καβάλα, επιστροφή στην πολη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 185 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 240 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Ø  Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  (DIAMANTIDISHOTEL 4****) μέσα στη Μύρινα
 • Ø  3 πρωινά
 • Ø  Τα εισιτήρια των πλοίων ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

«Εάν και εφόσον το επιτρέπουν τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθεί και προαιρετική εκδρομή στο νησί του Αϊ Στρατή» NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.