forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

4ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

3-4-5-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ

Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΑΙΓΙΝΑ – Ι.Μ. ΑΓ. ΜΗΝΑ

 

1ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ

Αναχώρηση στις 06:45 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στον Ισθμό. Στάση για γευμα και στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για το μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβης. Άφιξη στο μοναστήρι και τακτοποίηση στους ξενώνες. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΙΓΙΝΑ

Παρακολούθηση της Θειας Λειτουργίας και προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Χρόνος ελεύθερος  και περιήγηση στην μονή. Στην συνέχεια άφιξη στον Πειραιά απ΄οπου θα πάρουμε το πλοίο για Αίγινα. Άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μπάνιο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΑΙΓΙΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για παρακολούθηση της Θειας Λειτουργίας στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου κτισμένο γύρω στο 1904- 1910,από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο οπού το 1961 ανακηρύχθηκε Άγιος. Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές.  Προσκύνημα και περιήγηση της Μονής. Στην συνέχεια ξεκινάμε για την Αφαία, μέσα στο πευκόδασος και σε περίοπτη θέση θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, από τα νεότερα μοναστήρια της Αίγινας το οποίο γνωρίζει ιδιαίτερη πνευματική άνθιση και αποτελεί καταφύγιο πολλών προσκυνητών. Προσκύνημα  και περιήγηση της μονής. Ακολουθει ο γύρος του νησιού με κατάληξη στην Πέρδικα που είναι ένας παλιός παραδοσιακός οικισμός κτισμένος γύρω από το λιμάνι. Η μια πλευρά της είναι όλη ένα πλακόστρωτο υπερυψωμένο μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα. Στη σειρά στο πεζόδρομο υπάρχουν ταβέρνες, πασίγνωστες για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά τους, ουζερί, μπαρ και καφετέριες. Γευμα εξ ιδίων και χρόνος για βόλτα και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΑΙΓΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και άφιξη  στο ναό της Αφαίας από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής.  Στην συνέχεια άφιξη στην πολη της Αίγινας όπου θα απολαύουμε το  καφεδάκι μας . Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτα. Επιβίβαση στο πλοίο και  άφιξη στον Πειραιά και στην συνέχεια. Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στην πολη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 135 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        την μεταφορά και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        τις 2 διαμονές στο ξενοδοχείο Galini( Αγία Μαρίνα)
 • ·        την μια διαμονή στο μοναστήρι
 • ·        2 πρωινά σε μπουφέ
 • ·        τα εισιτήρια των πλοίων Πειραιά – Αίγινα – Πειραιά
 • ·        αρχηγό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 


 


 

    6-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

ΚΥΘΗΡΑ

 

 

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΣΠΑΡΤΗ

 

1Η  ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΠΑΡΤΗ (710 χλµ.)

Αναχώρηση στις 06.30 πµ από την Καμάρα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουµε στον Ισθµό της Κορίνθου για γεύµα εξ ιδίων και βόλτα στην γέφυρα. Στην συνέχεια άφιξη στην Σπάρτη και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, που μας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωµάτια. Χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριµία µε την πόλη. Διανυκτέρευση.

2Η  ΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ - ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ ( 135 χλμ)

Πρόγευµα και αφού πρώτα βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία στο άγαλμα του Λεωνίδα αναχωρούμε για το Γύθειο. Στάση στο Νησάκι Κρανάη, ή της Ωραίας Ελένης, απ' όπου, σύμφωνα με την μυθολογία, έφυγε με τον Πάρη για την Τροία και ξεκίνησε ο γνωστός Τρωικός πόλεμος, Τον πανέμορφο πέτρινο Πύργο του Τζανετάκη Γρηγοράκη, 3ου μπέη της Μάνης, που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας και σήμερα λειτουργεί ως Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης και τον  Φάρο του νησιού, που χτίστηκε το 1837 και έχει ύψος 23 μέτρα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Νεάπολη. Χρόνος ελεύθερος στο όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη για βόλτα και γευμα. Το µεσηµέρι θα επιβιβαστούµε στο πλοίο για το πανέµορφο νησί των Κυθήρων. Άφιξη στο Κύθηρα και αρχίζουμε τη γνωριµία µας µε το νησί  ξεκινώντας από τη Μυρτιδιά, όπου βρίσκετε η µονή της Παναγίας της Μυρτιώτισσας. Εδώ µέσα στις µυρτιές που έδωσαν στην περιοχή το όνοµα της, βρέθηκε η θαυµατουργή εικόνα της Πανάγιας. Προσκύνημα και άφιξη στην Αγία Πελαγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας και χρονος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΗΡΑ

Πρόγευμα και περνώντας από το Ποταµό (κεφαλοχώρι στο βόρειο τµήµα του νησιού) “Της κυράς το χωριό” ονοµάστηκε όταν κτίστηκε εκεί ο ναός της Ιλαριωτισσας για να στεγάσει την εικόνα της Παναγίας µε το έντονο βλέµµα που λέγεται ότι την έφεραν από τα Ιεροσόλυµα, με μια μικρή στάση για καφέ και αγορά αναμνηστικών φτάνουμε στον Όσιο Θεόδωρο που είναι ένα μοναστήρι μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή ανάμεσα στα Λογοθετιάνικα Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες. Εκεί μόνασε ο πολιούχος του νησιού Όσιος Θεόδωρος το 10ο αιώνα μ.Χ. Περιήγηση της μονής και στην συνέχεια  περνώντας από το Λιβάδι-µεγάλο εµπορικό κέντρο µε το περίφηµο πέτρινο γεφύρι κτισµένο από την αρχή της Αγγλοκρατίας φθάνουµε στη Χώρα (Κύθηρα), που τη χαρακτηρίζουν τα αρχοντικά και οι πανέµορφες κατοικίες των ευγενών και τη στολίζει η σιλουέτα του Ενετικού κάστρου. Περιήγηση στο κάστρο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος. Καταλήγουµε στο Καψάλη επίνειο της Χώρας. Μπάνιο-γεύµα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτερευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΚΥΘΗΡΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ( 45 χλμ)

Πρόγευµα και  συνεχίζουµε την γνωριµία µας µε το υπόλοιπο νησί. Άφιξη στον Μυλοπόταμο. Η πλατεία του Μυλοπόταµου µε το καµάρι , η φόνισσα, ο µικρός καταρράκτης και η νεράιδα, το Λαγκάδι µε τους νερόµυλους, αποδεικνύουν πόσο απλοχέρη στάθηκε η φύση στις οµορφιές του χωριού. Στην κάτω χώρα µε το περίφηµο σπήλαιο της Αγ. Σοφίας & το Βενετσιάνικο κάστρο µε το λιοντάρι στην πύλη του, θυµίζει την ισχυρή κάποτε δυναστεία του Αγ. Μάρκου. Χρόνος ελεύθερος για περιηγηθούμε στην περιοχή και να απολαυσουμε το καφέ μας κάτω από τα πλατάνια. Αναχώρηση για το Διακοφτι από όπου θα πάρουμε το καράβι για την Νεάπολη. Άφιξη το απόγευμα στην Μονεμβασιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην θρυλική Μονεμβασιά, μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς», που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια με τη λακωνική ακτή. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Διανυκτερευση.

5Η ΜΕΡΑ : ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (780 χλμ)

Πρόγευμα και χρόνος για να επισκεφτούμε τα παλαιά πέτρινα αρχοντικά, το σπίτι του Γ.Ρίτσου αλλά και τις Βυζαντινές εκκλησίες στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Αφού απολαυσουμε το καφεδάκι μας στην πλατειά με τα κανόνια επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην πολη μας το βραδάκι.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  220 ΕΥΡΩ ( ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ )

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  300 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·        Τις περιηγήσεις  που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·        1 διαμονή στην Σπάρτη ( LAKONIAHOTEL)
 • ·        1 διαμονή στην Μονεμβασιά ( FILOXENIAHOTEL )
 • ·        2 διαμονές στα Κύθηρα  ( VERNADOSHOTEL )
 • ·        4 πρωινά (μπουφέ)
 • ·        Τα εισιτήρια των πλοίων ΝΕΑΠΟΛΗ – ΔΙΑΚΟΦΤΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ
 • ·        Ειδικός φόρος διαμονής
 • ·        Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·        Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια  κ.λπ.  

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

6-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΣΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

 

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ

Aναχώρηση στις 04:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο ( 07:00). Άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση η για όσους θελήσουν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου είναι χτισμένη ενδιάμεσα σε 2 φρούρια και κυριότερος οικισμός της Λήμνου. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι χλόη της Λήμνου – απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Επόμενη στάση στο χωριό Ρεπανίδι. Ο οικισμός του Ρεπανιδίου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αιώνα αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της λημνιοακής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκάλυβες και η εκκλησία της Ζωοδόχους Πηγής, άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από τις Ληστρικές επιδρομές των πειρατών αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Επίσης θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι. Παραμονή για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 

3Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη για όσους επιθυμούν στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί - είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία.  Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές όταν για δεκαετίες απ’ την νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Επίσης θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο κοντά στα Καμίνια «Πολιόχνη». Είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και οι Ιταλοί ανασκαφείς μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης.  Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχος του νησιού, στη Φυσίνη και στο οποίου το πανηγύρι στις 6 Σεπτεμβρίου προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών. Επόμενη επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο όπου βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η εκκλησία των Ταξιαρχών, κτισμένη κατά πάσα πιθανότητα το 1370, βρίσκεται στο τέλος του γραφικού δρόμου της αγοράς. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο της όπου για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια δουλειάς από τον καλλιτέχνη γλύπτη που το φιλοτέχνησε. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στη παραλία Φαναράκι και γεύμα πριν την επιστροφή μας πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

4Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Μετά το πρωινό μας βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της Πόλης. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια και βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο (17:30)και άφιξη στην Καβάλα, επιστροφή στην πολη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 185 ΕΥΡΩ 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 240 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Ø  Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  (DIAMANTIDISHOTEL 4****) μέσα στη Μύρινα
 • Ø  3 πρωινά
 • Ø  Τα εισιτήρια των πλοίων ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

 


 


 


 

2Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΤΙΣ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

22-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ

Αναχώρηση στις 07:00 από την Καμάρα και κάνοντας καθοδόν στάση για ξεκούραση άφιξη στην πολη της Λάρισας. Περνώντας από το άγαλμα του Ιπποκράτη και το πάρκο του Αλκαζάρ που βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Πηνειού άφιξη στο άγαλμα του Βουκεφάλα. Από εκεί θα ανηφορήσουμε στον Μητροπολιτικό ναό και πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλειο. Προσκύνημα και στην συνέχεια θα δούμε από κοντά το αρχαίο θέατρο , την παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Αχίλλειου και το Μπεζεστένι. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο για καφεδάκι.  Στην συνέχεια επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας που βρίσκεται στον πευκόφυτο λόφο του Μεζούρλου, στις νότιες παρυφές της Λάρισας. Ξενάγηση στον χώρο με εκθέματα που προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων. Συνολικά στην έκθεση θα εκτεθούν περί τα 2000 αντικείμενα. Αναχώρηση για το ομορφότερο χωρίο του Κισσάβου το Μεταξοχωρι. Βόλτα στο δέντρο – βράχο του Κοσμά του Αιτωλού. Ἡ ιστορία αναφέρει  ότι Νταν πέρασε από εκεί ὁ Άγιος Κοσμάς ὁ Αιτωλός το έτος 1765 συγκεντρώθηκαν εκεί οι κάτοικοι του χωριού ( καλοπροαίρετοι και μη όπως πάντα συνέβαινε ) και τους μίλησε με πόνο ψυχής για την μετάνοια , για την Εθνική αφύπνιση , για να μέλανε ελληνικά στα σπίτια τους ,για να μαθαίνουν ελληνικά γράμματα στα παιδιά τους και να αποφεύγουν τον εκτουρκισμό , για την τήρηση της αργίας της Κυριακής και όλα τα άλλα τα οποία διασώθηκαν σε μας από την παράδοση . χρόνος ελεύθερος στο όμορφο χωριό για βόλτα στα εκκλησάκια και γευμα εξ ιδίων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στον παραθαλάσσιο χωριό του Αγιόκαμπο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΑΝΑΤΟΛΗ – ΣΤΟΜΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ανατολή. Προσκύνημα στην Μονή του Τιμίου Προδρόμου στην κορυφή του Κισσάβου που Κτίστηκε από τον Άγιο Δαμιανό τον εν Κισσάβω το 1550 μ. χ. Σε υψόμετρο 1100 μέτρων ,στα «χαλάσματα» της μονής του Τιμίου  Προδρόμου  συναντήθηκαν 23 μοναχές από 13 χώρες του κόσμου και συγκρότησαν την δική τους πράσινη κιβωτό  ανατρέποντας προκαταλήψεις αιώνων. Περιήγηση στο χώρο και στην συνέχεια άφιξη στο χωριό όπου πεζοπορώντας στην περιοχή θα συναντήσουμε τις πηγές στις θέσεις «Βρύσες» και θα επισκεφτούμε το Εκκλησιαστικό μουσείο το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από παλαιές εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα. Στην συνέχεια θα πάρουμε  το παραλιακό δρόμο και περνώντας από τα χωριά και οικισμούς Βελικα, Κουτσουμπια, Κόκκινο Νερό άφιξη στο Στόμιο όπου θα κάνουμε μπάνιο και θα γευματίσουμε. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας την απαραίτητη στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 67 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 85 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Ø  Την διαμονή στο ξενοδοχείο  (GOLDENBEACH) στον Αγιόκαμπο
 • Ø  1 πρωινό + 1 δείπνο σε μπουφέ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα2Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ- ΦΡΑΓΜΑ

ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ- ΚΑΛΥΒΙΑ

ΠΛΑΖ ΠΕΖΟΥΛΑΣ- ΜΟΝΗ ΠΕΛΕΚΗΤΗ

 

1ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ- ΦΡΑΓΜΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΡΕΜΑ ΚΑΡΙΤΣΙΩΤΗ

Αναχώρηση στις 7:00 και κάνοντας την απαραίτητη στάση καθοδόν άφιξη στην Μονή Κορώνης πάνω σ' ἕνα φυσικό μετέωρο μπαλκόνι ἀπ' ὅπου βλέπεις ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο κι' αγναντεύεις ἀπὸ τον Όλυμπο μέχρι το Πήλιο και τον Τυμφρηστό. Προσκύνημα και περιήγηση στο χώρο και στην συνέχεια άφιξη σε ένα από τα ομορφότερα φράγματα.  Η πραγματοποίηση του έργου αλλά και η υλοποίηση της ιδέας του Νικολάου Πλαστήρα ολοκληρώθηκε το 1959. Το Φράγμα μήκους 220μ. συγκράτησε τα νερά του Ταυρωπού, τα οποία κάλυψαν το οροπέδιο της Νεβρόπολης και δημιούργησαν τη λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού). Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε το μεγάλο αυτό έργο καθώς και το υπέροχο τοπίο. Ψώνια στα όμορφα μικρά μαγαζάκια και πάγκοι που έχουν στήσει οι ντόπιοι παραγωγοί κατά μήκος του φράγματος. Στην συνέχεια περνώντας τον παραλίμνιο δρόμο θα φτάσουμε στο ρέμα Καριτσιωτη ανάμεσα στα έλατα και τα γάργαρα νερά. Χρόνος για βόλτα και γευμα όσοι επιθυμούν στο κοντινό μαγαζί με πέστροφες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΠΕΛΕΚΗΤΗΣ – ΠΛΑΖ ΠΕΖΟΥΛΑΣ – ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Μονή Πελεκητής. Σε υψόμετρο 1400 μέτρων με καταπληκτική θέα στη λίμνη Πλαστήρα, σμιλευμένη ουσιαστικά μέσα σε σπηλιά είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία στη λίμνη Πλαστήρα. Βλέποντας ο προσκυνητής την Ιερά Μονή νομίζει ότι αυτή βρίσκεται μεταξύ ουρανού και γης και πως κρέμεται επάνω από το χωριό Καρίτσα του Δήμου Νεβροπόλεως Αγράφων. Προσκύνημα και περιήγηση στον χώρο. Στην συνέχεια θα κατεβούμε στην πλαζ Πεζούλας όπου μπορούμε να απολαυσουμε μια βόλτα στην λίμνη με τα ενοικιαζόμενα υδροποδηλατα, να περπατήσουμε στις όχθες της αλλά ακόμα και να κολυμπήσουμε στα καθαρά νερά της. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, γευμα και ότι επιθυμεί ο καθένας. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής στάση στο μουσείο Ν. Πλαστηρα στο Μορφοβουνι όπου θα δούμε από κοντά σημαντικό αρχειακό υλικό που αναφέρεται στον Ν. Πλαστήρα. Άφιξη στην πολη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 55 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 75 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Ø  Την διαμονή στο ξενοδοχείο  ( ORAMAHOTEL ) περιοχή Καλύβια
 • Ø  1 πρωινό  σε μπουφέ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

 NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.