forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

 

ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΓΙΑ ΛΗΜΝΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 11-14/7 ΣΤΙΣ 12-15/7 !!! 

 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

12-15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ

Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ

Aναχωρηση στις 04:00  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο (07:00). Άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση η για όσους θελήσουν μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου είναι χτισμένη ενδιάμεσα σε 2 φρούρια και κυριότερος οικισμός της Λήμνου. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι χλόη της Λήμνου – απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων, υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Επόμενη στάση στο χωριό Ρεπανίδι. Ο οικισμός του Ρεπανιδίου αναφέρεται σε μοναστηριακά έγγραφα το 1825 και τον 14ο αιώνα αποτελούσε μετόχι της Ιεράς Μονής Πάτμου. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της λημνιοακής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά, στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκάλυβες και η εκκλησία της Ζωοδόχους Πηγής, άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από τις Ληστρικές επιδρομές των πειρατών αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Επισης θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι.  Παρομονή για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια τα οποία άνηκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη για όσους επιθυμούν στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί - είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία.  Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές όταν για δεκαετίες απ’ την νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Επίσης θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο κοντά στα Καμίνια «Πολιόχνη». Είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και οι Ιταλοί ανασκαφείς μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης.  Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχος του νησιού, στη Φυσίνη και στο οποίου το πανηγύρι στις 6 Σεπτεμβρίου προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών. Επόμενη επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο όπου βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η εκκλησία των Ταξιαρχών, κτισμένη κατά πάσα πιθανότητα το 1370, βρίσκεται στο τέλος του γραφικού δρόμου της αγοράς. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο της όπου για την ολοκλήρωση του οποίου χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια δουλειάς από τον καλλιτέχνη γλύπτη που το φιλοτέχνησε. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στη παραλία Φαναράκι και γεύμα πριν την επιστροφή μας πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της Πόλης. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια και βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Το μεσημέρι αναχωρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο (17:30)  και άφιξη στην Καβάλα, επιστροφή στην πολη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 185 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 240 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με ιδιόκτητο υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Ø  Τις διαμονές στο ξενοδοχείο  (DIAMANTIDISHOTEL 4****) μέσα στη Μύρινα
 • Ø  3 πρωινά
 • Ø  Τα εισιτήρια των πλοίων ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ
 • Ø  Αρχηγό – σύνοδο του γραφείου μας
 • Ø  Ειδικός φόρος διαμονής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά, κα

«Εάν και εφόσον το επιτρέπουν τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθεί και προαιρετική εκδρομή στο νησί του Αϊ Στρατή» 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

15-16-17 ΙΟΥΛΙΟΥ

  μέρα 14-7-18 : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΑΦΗΝΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 22.00. Παιρνωντας την Εθνικη οδο  και με καθοδόν στάσεις φθανουμε στο λιμάνι της Ραφήνας.

  μέρα 15-7-18:  ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο. Άφιξη στο νησί νωρίς το μεσημέρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη Χώρα.

3η μέρα 16-7-18 :ΤΗΝΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Αναχώρηση για το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης, Κοινωνία. Ακολούθως θα ξεκινήσουμε για το γύρο του νησιού. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Ησυχαστήριο, ναός της αγίας, η κάρα της, ναός της Ζ.Πηγής, έκθεση εργόχειρων). Αναχώρηση και περνώντας από τα όμορφα χωριά Κέχρος, Κάμπο, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουμε για το παραλιακό χωριό Πάνορμο. Γεύμα εξ’ ιδίων στα παραλιακά ταβερνάκια. Στην επιστροφή για τη Χώρα και θα επισκεφθούμε εργαστήριο – μονάδα παραδοσιακών γλυκών Τήνου,  για να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά και τα λουκούμια με τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην γραφική Χώρα με τα στενά γραφικά σοκάκια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 17-7-18: ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στο Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το Σκευοφυλάκιο,  το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη Χώρα και το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι της Τήνου και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν  και με καθοδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 138 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

                                     175 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο ( το λεωφορείο θα είναι μαζί μας και στο νησί)

Ø  Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø  Τις διαμονές σε επιλεγμένο ξενοδοχείο OASIS HOTEL  ( ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

Ø  2 πρωινά σε μπουφέ

Ø  Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

Ø  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟ – ΡΑΦΗΝΑ

Ø  ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  κ.λπ.

 


 


 


 

 

23- 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΤΗ ΣΥΡΟ

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 


 


 


 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ 29/7  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναχώρηση στις 22:00 και μέσω Εγνατίας οδού άφιξη στην Καβάλα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 01:00 για Μυτιλήνη.

2Η ΜΕΡΑ 30/7 : ΜΥΤΙΛΗΝΗ –ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

 Άφιξη στο νησί στις 11:00. Επιβίβαση στο λεωφορείο και στην συνέχεια προσκύνημα στην μονή Λειμώνος το « διαμάντι του νησιού»  και στο πιο πλούσιο μουσείο του μοναστηρίου. Στάση στην Καλλονή που έχει δώσει το όνομα της στο μεγαλύτερο κόλπο για γευμα και μπάνιο  Άφιξη  στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δώματα. Ξεκούραση και το βράδυ επίσκεψη στην πολη της Μυτιλήνης. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ 31/7  :  ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ– ΠΕΤΡΑ – ΜΟΛΥΒΟΣ 

Πρόγευμα και αναχώρηση το πρωί για τον Ι.Ν. του Αγίου Ραφαήλ. Αρκετός χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση του χώρου. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή του Ταξιάρχη ( προστάτης του νησιού). Προσκύνημα στην μοναδική ανάγλυφη εικόνα φτιαγμένη από αίμα και πηλό. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Καγιανι. Η Σημερινή εκκλησιά Ταξιάρχης άρχισε να χτίζεται το 1903 και τέλειωσε το 1958, κι έδωσε την ονομασία του στον οικισμό. Ο ναός είναι σταυροειδής με τρούλο γοτθικού ρυθμού. Έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο υψηλής τέχνης, κι εξαιρετικές εικόνες των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η εικόνα του Ταξιάρχη, με ύψος περιπου 2 μέτρα Τον εικονίζει όρθιο με ρομφαία στο δεξί του χέρι, ενώ με το αριστερό κρατά ειλητάριο.. Συνεχίζουµε για τον Μόλυβο. Επίσκεψη στο επιβλητικό βυζαντινό κάστρο και ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουµε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στην Πέτρα παραθαλάσσιο θέρετρο με χρυσή αμμουδιά.  Προσκύνημα στο ναό της Παναγίας της Γλυκοφιλούσσας πάνω στον βράχο με τα 114 σκαλοπάτια. Χρόνος ελεύθερος για γευμα σε ταβέρνες τις περιοχής επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στην πολη. Διανυκτέρευση.

 4Η ΜΕΡΑ 1/8: ΑΓΙΑΣΟ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καρήνη, µικρή στάση για να δούµε την σπηλιά του Θεόφιλου. Κατόπιν περνώντας από  Παππάδο, Άγιο Ισίδωρο καταλήγουμε στο χωριό Σκόπελος όπου θα επισκεφτούµε τις κατακόµβες της Αγίας Μαγδαληνής. Συνεχιζουμε για Αγιάσο, διατηρητέος οικισμός ανάμεσα σε καστανιές και πλατάνια. Προσκύνημα στο ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας του ευαγγελιστή Λουκά, πλασµένη µε κερί και µαστίχα. Χρονος ελεύθερος για βόλτα και καφεδάκι. Στην συνέχεια άφιξη στην πολη με τις αξιόλογες εκκλησίες, την μητρόπολη αφιερωμένη στον Άγιο Αθανάσιο όπου μέσα φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγ. Θεοδώρου, την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα σημείο αναφοράς για την πολη, την πλατεία με το άγαλμα της Λυρικής ποιήτριας Σαπφώς. Χρόνος ελεύθερος για γευμα και τα τελευταια ψωνια. Στην συνέχεια άφιξη στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο 16:30 και άφιξη στην Καβάλα στις 02:30. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   165  ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 35 ΕΥΡΩ 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά και τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με   ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Το λεωφορείο θα βρίσκεται καθολη την διάρκεια της εκδρομής μαζί μας
 • ·         Τις 2 διαμονές σε ξενοδοχείο SILVER BAY HOTEL
 • ·         2 πρωινά σε μπούφε
 • ·         Τα εισιτήρια του πλοίου Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβαλά ( οικονομική θέση )
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό καθώς και εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, κα
 NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.