forex trading logo

Follow Us 

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 
 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

 ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΚΑΜΝΕΛΗ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση στις 7:00 και παίρνοντας την Εγνατία Οδό στάση καθοδόν για καφεδάκι. Στην συνέχεια άφιξη στο πανέμορφο κεφαλοχώρι, πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας Κοτοπούλη στην καρδιά του Ζαγορίου, το Τσεπέλοβο. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Σαρακατσάνικη Στάνη που βρίσκεται στη θέση Γυφτόκαμπος, Στην Σαρακατσάνικη Στάνη έχει καθιερωθεί από το έτος 1979 και κάθε χρόνο, να γίνεται πανηπειρωτικό αντάμωμα Σαρακατσαναίων και όχι μόνον, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.  Απέχει 10 χιλ. από το Σκαμνέλι και κάθε επισκέπτης πρέπει να επισκεφθεί αυτήν την όμορφη περιοχή και το μοναδικό αυτό υπαίθριο Μουσείο και να μάθει, εκτός των άλλων, για τον τρόπο ζωής των κτηνοτρόφων Σαρακατσαναίων. Επιστροφή στο Σκαμνελι που είναι κτισμένο στις υπώρειες της Τύμφης, στις πλαγιές της Κορυφούλας και χρόνος ελεύθερος. Επίσκεψη στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Αποστόλους, Πέτρο και Παύλο, στο κέντρο του χωριού. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Μονοδενδρι.  Το χωριό είναι κτισμένο στη νοτιοδυτική πλευρά της χαράδρας του Βίκου, σε υψόμετρο 1060 μέτρων, και υπάρχει πρόσβαση σε εκπληκτική θέα του φαραγγιού. Εδώ υπάρχουν δύο από τα τέσσερα φυσικά παρατηρητήρια της χαράδρας του Βίκου: το ένα στη θέση Οξυά και το άλλο στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Αφού περιηγηθούμε χρόνος ελεύθερος για γευμα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Κόνιτσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο σπίτι του Αγίου Παισιου. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΟΝΙΤΣΑ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – ΑΡΙΣΤΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιας Μολυβδοσκεπαστης. Ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ιεράς Μονής είναι η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της «Πωγωνιανίτισσας». Προσκύνημα και περιήγηση της μονής. Θα επισκεφτούμε την όμορφη Αρίστη, είναι το κύριο κεφαλοχώρι που θα συναντήσουμε στο Δυτικό Ζαγόρι. Στάση για καφεδάκι και στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου ανεργέθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα - κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου, που έλαβε χώρα κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα (28η Οκτωβρίου 1940 ). Άφιξη στην όμορφη πολη των Ιωαννίνων για γευμα. Στην συνέχεια κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην πολη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   65ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά και τις μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Την διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL DENTRO 
 • ·         Ημιδιατροφή (πρωινό + δείπνο)
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Αρχηγό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 


 


 


 

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

1ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αναχώρηση στις 7:00 άφιξη στο Νυμφαίο που είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) και έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» . Βόλτα στα λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια και χρόνος ελεύθερος για καφεδάκι και παραδοσιακές βλάχικες πίτες. Επίσκεψη για όσους επιθυμούν στον Αρκτούρου περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στην συνέχεια επίσκεψη στην μικρή νησίδα του Αγίου Αχίλλειου μέσα στην μικρή Πρεσπά.  Χρόνος να περιηγηθούμε στον ναό του Αγίου Αχίλλειου και επίσκεψη στο χωριό  Ψαράδες. Γευμα σε ταβέρνα της περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και ελεύθεροι στην πολη. Διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ:  ΦΛΩΡΙΝΑ– ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Αυγουστίνου. Παρακολούθηση τις Θειας Λειτουργίας, προσκύνημα και περιήγηση της μονής.  Αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερι και χρόνος ελεύθερος για καφέ. Στην συνέχεια αναχώρηση για Καστοριά και επίσκεψη - ξενάγηση στο Λιμναίο οικισμό ( Δισπηλιο). Ακολουθει επίσκεψη στην άκρη της λίμνη στην περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας Μαυριωτισσας. Προσκύνημα και επιστροφή στην πολη για γευμα και όσοι επιθυμούν περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στην πολη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 45 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ø  ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HELLINISHOTEL ( ΚΕΝΤΡΟ)

Ø  ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

Ø  ΑΡΧΗΓΟ – ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø  ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ,ΠΟΤΑ, ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΛΠ

 
                 24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΠΑΝΣΚΟ

ΜΕΛΕΝΙΚΟ

1Η ΜΕΡΑ  : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση στις 07:00 και άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος εγγράφων και άφιξη στο στο πανέμορφο Μπανσκο κτισμένο στο όρος Πίριν. Χρόνος ελεύθερος για γευμα και βόλτα στην πανέμορφη πολη με τα μικρά μαγαζάκια. Βόλτα στον πεζόδρομο με την εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για όσους θέλουν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου  (σπα, τζακούζι, θερμαινόμενη πισίνα, κλπ).  Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  : ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και ελεύθερος χρονος για βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Μελένικο κτισμένο ανάμεσα σε αμμώδεις πυραμίδες. Χρόνος για γευμα και βόλτα. Επιστροφή στην πολη μας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  55  ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :70 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4**** (mountain paradise) κεντρικο
 • ·         Ημιδιατροφή ( πρωινό και δείπνο σε μπούφε)
 • ·         Δωρεάν χρήση τζακούζι θερμαινόμενη πισινά κ.λ.π
 • ·         Αρχηγό του γραφείου μαςΟΧΡΙΔΑ

ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ- ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ

24-25 ΜΑΡΤΙΟΥ

1η μέρα  : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ - ΟΧΡΙΔΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 07.00πμ. Με ενδιάμεση στάση, άφιξη στο συνοριακό φυλάκιο της Νίκης. Διέλευση συνόρων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το γνωστό αλλοτινό Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα. Σύντομη στάση για περιήγηση και βόλτα στην αγορά της πόλης και συνεχίζουμε για την γραφική πόλη της Οχρίδας. περιήγηση της γραφικής πόλης. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα για να θαυμάσουμε την γραφική πόλη, την παραλίμνια βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Κάνεο αλλά και την χλωρίδα και πανίδα της λίμνης, φθάνοντας μέχρι και απέναντι από την ονομαστή βίλα του Στρατάρχη Τίτο. Ελεύθερος χρόνος και Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και ελεύθεροι  για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. διανυκτέρευση.

2η ημέρα :  ΟΧΡΙΔΑ - ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ  ΝΑΟΥΜ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ. αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και την μοναδική, πανοραμική θέα του στη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για αγορές σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα (μαργαριτάρια) που κατασκευάζονται με ειδική επεξεργασία από λέπια ψαριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για γευμα και αναχώρηση για τα σύνορα και άφιξη στην Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 65 ΕΥΡΩ

 

Περιλαμβάνονται:

·         Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

·         Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο DRIMHOTEL( www.drim.com.mk)

·         1 πρωινο +1 γεύμα +  1 δείπνο .

·         περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

·         Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας

·         Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

·         Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

·         Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται

·         Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο 

 

 
 

 

 

     ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ                      ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ

ΠΟΡΟΣ – ΕΡΜΙΟΝΗ – ΣΠΕΤΣΕΣ

6-7-8-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

1Η ΜΕΡΑ ( Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4/18 ): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Αναχώρηση  στις 06:30 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν  άφιξη στην Επίδαυρο. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Στην συνέχεια φτάνουμε στο Πόρτο Χέλι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Ο βραδινός μπουφές ανοίγει με νηστίσιμες και μη γεύσεις στο εστιατόριο. Μετά το δείπνο, θα ζήσουμε την κατανυκτική και γεμάτη ευλάβεια περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας, που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου στο Πόρτο Χέλι Περιφορά του Επιταφίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας και τις Μυροφόρες από το Σύλλογο Φάρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ( Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4/18) : ΣΠΕΤΣΕΣ –ΓΑΛΑΤΑ – ΠΟΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι Κόστα από όπου θα μεταβούμε τις Σπέτσες. Εδώ θα επισκεφτούμε την ιστορική πλατεία της Ντάπιας στο λιμάνι, παλιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης των καπεταναίων και των αρχόντων του 1821, το σπίτι του Χατζήγιάννη Μέξη, πρώτου άρχοντα και ευεργέτη των Σπετσών, σήμερα στεγάζεται το Μουσείο των Σπετσών από το 1939 που λειτουργεί ως αρχαιολογική ιστορική και λαογραφική συλλογή, με κειμήλια της Επανάστασης, επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Αθανάσιου Διάκου και τα οστά της Μπουμπουλίνας. Πίσω από την Ντάπια, το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, με το μοναδικό σκαλιστό ταβάνι στη μεγάλη σάλα, ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως μουσείο από το 1992, με ζωντανή ξενάγηση κατά την οποία ο επισκέπτης ακούει για τη ζωή και το έργο της Μπουμπουλίνας και συγχρόνως βλέπει κειμήλια του Αγώνα, προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας και άλλα αξιόλογα εκθέματα. Θα δούμε ακόμα το Ξενοδοχείο "Ποσειδώνιο", όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Σπετσών άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1914 χαρίζοντας στο νησί κοσμοπολίτικη λάμψη και όσοι θέλετε να περπατήσετε ακόμα περισσότερο  την εκκλησία της Αγίας Τριάδας χτισμένη το 1793, παλιά μητρόπολη του νησιού, στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο της Κοίμησης της Θεοτόκου και κοντά στο Φάρο το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας, που χτίστηκε ύστερα από τη νίκη των Σπετσιωτών, των Υδραίων και των Ψαριανών εναντίον των Τούρκων, στις 8 Σεπτεμβρίου 1822. Χρόνος για καφεδάκι στην πλατεία Ντάπια και βόλτα με τους γραφικούς αμαξάδες. Επιστροφή στο λιμάνι της Κόστα και επιβίβαση στο λεωφορείο. Επομένη στάση μας ο Γαλατάς. Από εκεί με καραβάκι θα περάσουμε στον πανέμορφο Πόρο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου το οποίο φιλοξενεί γλυπτά, επιγραφές και αρχιτεκτονικά μέλη από την Τροιζήνα, την Καλαύρεια και τα Μέθανα. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γευμα και στα γραφικά στενά σοκάκια της παραδοσιακής πόλης του Πόρου με τα άσπρα ασβεστωμένα σπίτια. Βόλτα στο Ρολόι της πολης και φεύγοντας να δοκιμάσετε τα τοπικά γλυκά εδέσματα "αμυγδαλωτά", φτιαγμένα με μια πανάρχαια συνταγή από αμύγδαλα και ροδόνερο. Όσοι επιθυμούν με ταξί μπορούν να επισκεφτούν το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που ιδρύθηκε το 1720 από τον Μητροπολίτη Αθηνών Ιάκωβο Β΄, στη θέση του παλιού Μοναστηριού των Ταξιαρχών (πιθανόν 14ου αι.), στο οποίο θα θαυμάσετε, εκτός από την αρχιτεκτονική του και σπάνιες εικόνες και εκθέματα. Επιστροφή στον Γαλατά και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη ακολουθία στο παλιό λιμάνι της πόλης με χιλιάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλήθος ακόμα λιχουδιών. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 8/4/18) : ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΕΡΜΙΟΝΗ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΔΡΑ )

Χριστός Ανέστη! Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ (όσοι επιθυμούν βόλτα το πρωί στο Πόρτο Χέλι για καφεδάκι ) και προσμονή για το μεσημεριανό Πασχαλινό γλέντι με  αρνί στη σούβλα και διάφορα ακόμα παραδοσιακά φαγητά συνοδεία ζωντανής μουσικής . Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την γειτονική Ερμιόνη. Όσοι επιθυμούν παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης  ( αν μας επιτραπεί θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. Αγιων Αναργύρων για Εσπερινό) και όσοι θέλουν προαιρετικά βόλτα στην Ύδρα.  Μετά τον Εσπερινό παρακολούθηση του περίφημου εθίμου «το κάψιμο του Ιούδα». Βάρκες με αναμμένα καπνογόνα κινούνται κυκλικά γύρω από το ομοίωμα και τελικά το πυρπολούν, δίνοντας τη... χαριστική βολή στον προδότη του Ιησού. Παράλληλα, χιλιάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της Ερμιονίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ( ΔΕΥΤΕΡΑ  9/4/18) : ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΝΑΥΠΛΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το όμορφο Ναύπλιο. Πρώτη μας στάση το Παλαμήδι όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με το μπουντρούμι που φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης. Στην συνέχεια περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπίτι του, το μνημείο Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων Φιλελλήνων. Βόλτα με το βαρκάκι για όσους επιθυμούν στο Μπούρτζι η περπάτημα στα καλντερίμια της πολης και γύρω από την Ακροναυπλία. Χρόνος ελεύθερος για γευμα.  Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη κάνοντας της απαραίτητες στάσεις καθοδόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 195 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 90€                                  

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •   Μεταφορά με υπερυψωμένο, ιδιόκτητο λεωφορείο
 •   Τις Διαμονές στο ξενοδοχείο GALAXYHOTEL  (www.galaxyhotel.info)
 •  3 πρωινά σε μπουφέ
 •   3 ΓΕΥΜΑΤΑ( Μ. Παρασκευή νηστίσιμο δείπνο, Μ. Σάββατο δείπνο και Κυριακή του Πάσχα εορταστικό γεύμα)
 •   Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 •   TΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟ
 •   ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
 •   Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •   Είσοδοι μουσείων, καράβι στην Ύδρα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 
 

           ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΘΕΡΜΟ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ι.Μ.ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ-Ι.Μ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1Η ΜΕΡΑ (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4 ): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΑΙΤΩΛΙΚΟ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ- ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Συγκέντρωση στις 7:00 στην Καμάρα και περνώντας την Εγνατία Οδό και ΙόνιοΟδό με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν φτάνουμε  στο Αιτωλικό,την νερένια πόλη, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.χρόνος ελεύθερος για να γευμα και προσκύνημα στην Παναγιά την Παζαρίτισσα με την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, το ξυλόγλυπτο τέμπλο της Εκκλησίας και ο Ιερός Επιτάφιοςέργο του 12ου αι., που φέρεται από την παράδοση να έχει κεντηθεί από τρεις παρθένες, με χρυσά και μεταλλικά και μεταξωτά νήματα, διαφόρων αποχρώσεων, και οι οποίες παρθένες, αμέσως αφού τον τελείωσαν το κέντημά του, πέθαναν. Αναχώρηση για το Μεσολογγι. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση.Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στην Ναύπακτο για να συμμετέχουμε στο ομορφότερο έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής κρατά απ’ την δεκαετία του ’50.Οι Επιτάφιοι των ενοριών της πόλης ξεκινούν από τους ιερούς ναούς ( Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής ) και κατευθύνονται στο κέντρο της Ναυπάκτου, μπροστά στο λιμάνι. Εκεί, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν φροντίσει να σβήσουν τα φώτα του δρόμου και να ανάψουν φωτιές στις πολεμίστρες του λιμανιού, αλλά και στο νερό. Ένας μεγάλος φλεγόμενος σταυρός στη μπούκα του λιμανιού κάνει το σκηνικό ακόμη πιο επιβλητικό. Πυροτεχνήματα και δεκάδεςφαναράκιαφωτίζουν τον ουρανό. Μετά το τέλοςεπιστροφή στο Μεσολόγγι. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ( Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4 ) : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –  ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγησηστην πολη ( μουσείοΤρικούπη, σπίτιΠαλαμά , λιμνοθάλασσαΜεσολογγίου Τουρλιδα)Άφιξη στην πλατείαΜπότσαρη και ξενάγηση στο μουσείο ιστορίας και τέχνης με εκθέματα από τον Λόρδο Βύρωνα και πίνακες όπως η έξοδος του Μεσολογγίου, την αυτοθυσία, την υποδοχή του Λ.βυρων στο Μεσολόγγι κ.α. Στην συνέχεια αναχώρησηγια την ορεινή Ναυπακτία διασχίζοντας γραφικά χωριά εκπληκτικής ομορφιάς. Πρώτο χωριό η Λιμνίτσα. Επομενος η Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, και φτάνουμε στην Ελατού η οποία είναι ακόμα ένα ορεινό Ρουμελιώτικο χωριό της ορεινής Αιτωλίας. Έπειτα συναντάμε την Άνω Χώρα, η οποία είναι το σημείο αναφοράς της ορεινής Ναυπακτίας. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και αργά το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ( ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 8/4) :  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΧριστόςΑνέστη!!! Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ι.Μ.Αγ. Συμεών. Το Μοναστήρι τ΄ Αι Συμιού, καταφύγιο των Αρματολών του Ζυγού όπως το αποκαλούν. Το Ιστορικό Μοναστήρι απέχει περίπου εννέα χιλιόμετρα από την Πόλη. Είναι  Αγιορείτικου ρυθμού και άρχισε να χτίζεται το 1740 μ.Χ. προσκύνημα στον Ιερόχώρο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και Εορταστικό πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμαεπίσκεψη στον κήπο τον Ηρώων όπου έχουν θαφτεί πολλοί γνωστοί και άγνωστοι ήρωες ακριβώςαπέναντι από το ξενοδοχείο μας. Χρόνοςελεύθερος για βόλτα στην πολη. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ( 9/4 ΔΕΥΤΕΡΑ) : ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΘΕΡΜΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρησηγια την περιήγηση στην Λίμνη Τριχωνίδα από βορειοδυτική της πλευρά. Πρώτοςσταθμός μας μετά από μια υπέροχηδιαδρομήτο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου θα μπορέσετε να δείτε την αναπαράσταση του κρυφού σχολειού με κέρινα ομοιώματα. Στην συνέχειαεπίσκεψη στην Μονή του ΚοσμάΑιτωλού. Χρόνος στο όμορφοχωριο του Θερμού για καφεδάκι. Γευμα κοντά στην Λίμνη καιεπιστροφή στην πολη μας κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 169 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 210 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ·         Την μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • ·         Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • ·         Τις διαμονές στο ξενοδοχείο μέσα στο Μεσολόγγι Β΄κατ.LIBERTYHOTEL
 • ·         3 πρωινά σε μπουφέ
 • ·         2 γεύματα (Μ. Σάββατο δείπνο και Κυριακή του Πάσχα εορταστικό γεύμα)
 • ·         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • ·         Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 

 

 

 

 

 

 

 

 NS-DHTML - Version 1.6-1

NS-DHTML by Kubik-Rubik.de


Developed by Web Agency Albatros.